BMW iX M60 spoznalo slovenské ceny. Na akej sume začína cenovka?

TA3/SZ
26.1.2022 18:30

BMW len nedávno predstavilo plne elektrické SUV okorenené divíziou M. Novinka však už stihla spoznať slovenské ceny

BMW iX M60 spoznalo slovenské ceny. Na akej sume začína cenovka?
BMW

Vysokovýkonné plne elektrické SUV iX M60, ktoré zaujme nielen výkonom, ale aj vzhľadom spoznalo slovenskú cenovku. Novinka už v základe disponuje bohatou výbavou, ktorú môže za príplatok obohatiť napríklad panoramatická zatmaviteľná strecha, či automatické dovieranie dverí.

Základná cena za verziu M60 začína na Slovensku sumou 127800 eur, no v prípade príplatkov sa môže táto suma ľahko navýšiť. Pre porovnanie Mercedes EQS môžte mať už od približne 113 tisíc eur.

BMW BMW

Iba pripomeniem, že novinka produkuje výkon 455 kW a krútiaci moment s maximálnou hodnotou 1100 Nm. Zrýchlenie z 0-100 km/h zaberie 3.9 sekundy a akcelerácia sa zastaví pri rýchlosti 250 km/h. Na jedno nabitie prejde športovo ladené iX podľa metodiky WLTP 575 kilometrov.

Interiér pôsobí rovnako, ako zovňajšok veľmi futuristickým dojmom, ktorý podčiarkuje zakrivený displej infotainmentu a plávajúci stredový panel. Na tento rok má BMW naplánované ešte predstavenie SUV modelu XM, ktoré bude vynikať nielen dizajnom, výkonom, ale aj vnútorným priestorom a jeho spracovaním. Máme sa teda ešte na čo tešiť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok