Prokurátor uzavrel s dvojicou obvinených z kauzy Mýtnik dohody o vine a treste

TA3 TASR
26.1.2022 16:45

Úrad špeciálnej prokuratúry uzavrel s dvojicou obvinených Štefanom Poláčkom a Pavlom Blaškom z kauzy Mýtnik dohody o vine a treste. Vyplýva to z vyjadrenia, ktoré poskytla hovorkyňa Generálnej prokuratúry SR Jana Tökölyová. Upozornil na to portál Aktuality.sk.

Pre obvineného architekta z kauzy Mýtnik žiadajú kolúznu väzbu
TASR/Jaroslav Novák

"S dvoma obvinenými osobami (Š. P. a P. B.) z pôvodnej kauzy Mýtnik boli uzatvorené v januári 2022 dohody o vine a treste, ktoré boli predložené Špecializovanému trestnému súdu," spresnila s tým, že obvinenia sa týkajú korupčnej trestnej činnosti. O Štefanovi Poláčkovi by mal rozhodovať Špecializovaný trestný súd v Pezinku 2. marca.

Úrad špeciálnej prokuratúry má na stole aj návrh vyšetrovateľa Národnej kriminálnej agentúry na podanie obžaloby na ďalších šiestich obvinených v kauze Mýtnik. V tomto prípade ide o päť skutkov ekonomického a korupčného charakteru.

V rámci kauzy Mýtnik obvinili okrem iných podnikateľa Jozefa Brhela, jeho syna Jozefa Brhela mladšieho či podnikateľa Martina Bahledu. Uskutočnilo sa viacero zásahov, vlani v lete zadržali bývalú prezidentku Finančnej správy Lenku Wittenbergerovú, ktorá sa mala priznať a 4. augusta 2021 ju prepustili z cely predbežného zadržania. 

Obvineniam čelí tiež bývalý štátny tajomník ministerstva financií Radko Kuruc, podnikateľ Miroslav Výboh, na ktorého vydali medzinárodný aj európsky zatykač, či bývalý šéf Finančnej správy František Imrecze.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok