Smer plánuje opäť zvolať mimoriadnu schôdzu. Dôvodom majú byť ceny energií či potravín

TA3 TASR
26.1.2022 14:44

Opozičná strana Smer-SD chce opäť zvolať mimoriadnu schôdzu Národnej rady Slovenskej republiky. Jednou z tém má byť riešenie aktuálnej situácie na trhu s energiami po tom, ako sa od nového roka ceny plynu, tepla či elektriny pre niektorých odberateľov výrazne zvýšili.

Tlačová konferencia strany SMER - SD
TA3 / David Duducz

"Päťkrát sme žiadali Národnú radu SR, aby rokovala o prudkom zdražovaní. Nejde iba o energie, ale ide aj o potraviny," upozornil Fico. Smer-SD podľa neho opakovane žiadal členov vlády, aby prijali opatrenia, ktoré by pomohli občanom aj podnikateľom. "Preto sme sa rozhodli, že ideme so šiestym pokusom," povedal predseda Smeru-SD. 

Fico skonštatoval, že na riadne zasadnutie parlamentu by sa návrhy opozície nedostali. "Preto ak chceme vôbec otvoriť nejakú tému, nezostáva nám nič iné, len dať dohromady 30 podpisov," dodal Fico.

Predseda Smeru-SD ako príklad razantného zvýšenia cien energií uviedol mesto Banská Štiavnica, ktoré má podľa neho namiesto 3-tisíc eur mesačne platiť zálohové platby na elektrinu 11-tisíc eur. Podobné problémy má aj 100-tisíc domácností pripojených na malé plynové kotolne. U nich je nárast mesačných platieb o 30 až 50 eur. Rast cien energií zasiahol aj niektoré veľké podniky.

Smer chce na mimoriadnej schôdzi predložiť uznesenie, ktorým by parlament vyzval vládu SR, aby prišla do parlamentu vysvetliť, aké opatrenia prijme na zmiernenie vplyvu zdražovania energií.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok