Mrazy a silné sneženie v Grécku naďalej spôsobujú problémy. Ľudia tam mrznú doma bez elektriny

TA3 TASR
26.1.2022 12:26

Grécke médiá píšu v utorok o "fiasku" a kritizujú kroky vlády pri riešení problémov spôsobených silným snežením, ktoré zasiahlo Grécko i ďalšie krajiny v pondelok.

Mrazy a silné sneženie v Grécku naďalej spôsobujú problémy. Ľudia tam mrznú doma bez elektriny
TASR/AP

Informuje o tom agentúra AFP. V novinách sa objavujú titulky ako napríklad "Vláda zasypaná snehom", či správy o "chybách, ktoré spôsobujú chaos." Motoristom, ktorí na desiatky hodín uviazli vo svojich autách na diaľnici ponúkla grécka vláda odškodnenie 2-tisíc eur, zatiaľ čo ďalších tisíc eur ponúka cestujúcim, ktorí uviazli vo vlaku na stanici severne od Atén. 

Sneženie však okrem problémov v doprave spôsobilo aj výpadky elektriny v niekoľkých štvrtiach Atén. Riešenie týchto výpadkov však ešte stále pokračuje.

"Celú noc sme nespali, máme pocit, že nám odpadnú prsty na nohách aj na rukách," povedala pre grécku Star TV jedna žena z predmestia na juhu Atén. Dodala, že už viac ako deň nemá elektrinu.

V Solúne zase zomrel v utorok v dôsledku zlyhania srdca spôsobeného podchladením muž bez domova. Mohutné sneženie zasiahlo aj leteckú dopravu, pričom len v stredu bolo zrušených vyše 30 najmä vnútroštátnych letov.

Sneženie zasiahlo začiatkom tohto týždňa aj ďalšie krajiny na juhu Európy a spôsobuje problémy. Tieto krajiny na takéto počasie totiž nie sú zvyknuté, a dopravné nehody spôsobujú predovšetkým motoristi nepoužívajú zimné pneumatiky. V Grécku bola na riešenie problémov vzniknutých snežením dokonca nasadená aj armáda.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok