Evidovali sme informácie, že sa Bučko pohybuje v blízkosti skupiny okolo Jahnátka a Bödöra, uviedol Naď

TA3 TASR
26.1.2022 11:04

V prípade smrti bývalého riaditeľa Vojenskej spravodajskej služby (VSS) Petra Bučku si treba počkať na výsledky oficiálneho vyšetrovania, povedal pred stredajším zasadnutím vlády minister vnútra Roman Mikulec. Šéf rezortu obrany Jaroslav Naď taktiež nechce o prípade špekulovať. Potvrdil však, že Bučkovo pôsobenie vo vojenskom spravodajstve sa skončilo v 90. rokoch.

Rokovanie vlády NR SR
TA3 / David Duducz

"S príchodom Mikuláša Dzurindu a nového vetra zahraničnej a bezpečnostnej politiky SR ukončil pán Bučka svoje pôsobenie vo vojenskom spravodajstve. Od tohto momentu neparticipoval na činnosti vojenského spravodajstva vôbec, ale evidovali sme z rôznych informácií, že sa pohybuje v blízkosti skupiny okolo pána Jahnátka a pána Bödöra," uviedol Naď.

Minister vnútra sa vzhľadom na uskutočňované vyšetrovanie nechcel k prípadu bližšie vyjadrovať. Bučku poznal počas jeho pôsobenia vo vojenskom spravodajstve, odvtedy sa nestýkali. "Ja som s ním približne 20 rokov neriešil absolútne nič, neboli sme v žiadnom kontakte," povedal. Vie o ňom, že pracoval aj na ministerstve hospodárstva.

Bučkovu smrť vyšetruje Národná kriminálna agentúra ako podozrenie z úkladnej vraždy. Polícia uviedla, že vo veci bola nariadená pitva. Vzhľadom na súčasné štádium trestného konania  zatiaľ neposkytla bližšie informácie. Mŕtveho muža mali nájsť v kameňolome Slovenského vodohospodárskeho podniku v Bratislave pri Devíne ešte v utorok popoludní.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok