Kmotrík: Plán predať televíziu sa rodil niekoľko rokov

TASR
26.1.2022 10:59

Spoločnosť Grafobal Group podnikateľa Ivana Kmotríka predala spravodajskú televíziu TA3. Novým majiteľom sa stal český podnikateľ Michal Voráček a jeho firma Blueberg Media. Informoval o tom v stredu Grafobal. Výšku transakcie však nezverejnil.

Kmotrík: Plán predať televíziu sa rodil niekoľko rokov
TASR/Pavel Neubauer

Doterajšiu generálnu riaditeľku Mirjanu Hron Sikimič vystrieda Ján Svoboda, ktorý doteraz pôsobil ako predseda predstavenstva vydavateľstva Our Media. Vo vedení televízie zostáva jej doterajšia riaditeľka spravodajstva Zuzana Martináková.

"Plán predať televíziu sa rodil už niekoľko rokov a je súčasťou stratégie skupiny orientovať sa na náš core biznis. Aj vďaka novému manažmentu pod vedením Mirjany Hron Sikimič sme predali moderne nastavenú televíziu v dobrej kondícii a s dobrým potenciálom," zhodnotil transakciu Kmotrík.

Do televízie TA3 som prišla ako manažér s hlavnou úlohou nastaviť obchodné procesy, zlepšiť hospodárenie a pripraviť ju k obchodnej transakcii. Tieto ciele považujeme za úspešne splnené,“ povedala Sikimič s tým, že predajom televízie sa jej úloha v nej skončila. „V skupine Grafobal Group sa stávam súčasťou vedenia spoločnosti,“ dodala Mirjana Sikimič.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok