Invázia nie je na spadnutie, nebojte sa, vyzvali ukrajinskí lídri svojich obyvateľov

TA3
25.1.2022 22:29

Diplomatické snahy o riešenie napätia na ukrajinskej hranici pokračujú. V piatok bude francúzsky prezident Emanuel Macron telefonovať s ruským lídrom Vladimirom Putinom. Ukrajinskí predstavitelia sa medzičasom pokúšajú upokojiť verejnosť.

Nebojte sa a dobre sa vyspite. Aj týmito slovami sa minister obrany Oleksij Reznikov pokúsil upokojiť obyvateľov Ukrajiny. V parlamente vystúpil pred poslancami a zdôraznil, že nie je dôvod domnievať sa, že invázia je na spadnutie. Rusi totiž podľa neho ešte nevytvorili bojové zoskupenia, aby prenikli cez hranice. Ukrajincov sa snažil povzbudiť aj prezident Volodymyr Zelenskyj. "Chráňte svoje telo pred vírusmi, svoj mozog pred klamstvami a svoje srdce pred panikou," vyhlásil.

Ukrajinský prezident zdôraznil, že ľudia by mali zostať pokojní. Povedal, že ani stiahnutie personálu niektorých západných veľvyslanectiev ešte nie je dôvodom na paniku. "Áno, stále sa strieľa a áno, stále dochádza k porušovaniu prímeria. Nepriateľské jednotky nezmizli z blízkosti našich hraníc. Ale hlavné je, že nie je nikto zranený a nikoho nezabili.“

Ukrajina medzičasom potvrdila, že na kyjevskom letisku pristál už tretí americký vojenský špeciál. Na jeho palube bolo ďalšie vojenské vybavenie a munícia. Okrem iného aj 300 odpaľovacích zariadení či protitankové riadené strely.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok