Lengvarský očakáva nápor: Omikron bude krátky, prudký a zasiahne veľa sektorov

TA3
25.1.2022 18:49

Minister zdravotníctva Vladimír Lengvarský očakáva, že vlna omikronu zasiahne veľa sektorov a môže spôsobiť výpadky. Po rokovaní krízového štábu vyzval ľudí k zodpovednosti a na dodržiavanie opatrení.

Ústredný krízový štáb má za sebou koordinačné stretnutie, ktoré zvolali na základe požiadavky ministerstva zdravotníctva. "Informovali sme sa o situácii s vlnou omikronu," spresnil minister vnútra Roman Mikulec. Jednotlivé sektory totiž môžu pocítiť veľké výpadky.

"Cieľom bolo informovať o predikciách z hľadiska epidemiologického, celkového dosahu na jednotlivé sektory, ktoré môžu pocítiť výpadky v rámci nastupujúceho omikronu, a informovať sa o opatreniach, ktoré je potrebné vykonať a ktoré už boli vykonané," priblížil Lengvarský.

Podľa Lengvarského aj naďalej apelujú na maximálne možné testovanie, prácu z domu, obmedzenie kontaktov a očkovanie. Omikron bude podľa neho krátky, prudký a zasiahne veľa sektorov. "Čakáme nápor aj z hľadiska zdravotníctva, na to sa ale pripravujeme osobitne," dodal.

Celú tlačovú besedu si môžete pozrieť aj tu:

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok