Johnson vyšetrovanie večierkov počas lockdownu podporuje. Sľúbil, že bude spolupracovať

TA3 TASR
25.1.2022 16:43

Britský premiér Boris Johnson a zamestnanci jeho kancelárie budú "úzko spolupracovať" s políciou pri vyšetrovaní večierkov v sídle predsedu vlády počas lockdownu. V utorok o tom informovala agentúra AFP s odvolaním sa na Johnsonovho hovorcu.

Johnson
TASR/AP

Britský premiér je presvedčený, že rozhodnutie Metropolitnej polície začať vo veci vyšetrovanie je "absolútne správne", pokračoval hovorca. "Verejnosti to objasní situáciu a pomôže urobiť za týmito udalosťami hrubú čiaru," povedal samotný Johnson v prejave pred parlamentom.

Komisárka Metropolitnej polície Cressida Dicková povedala, že polícia vyšetruje "možné porušenia pandemických pravidiel" na Downing Street 10 a na ulici Whitehall počas posledných dvoch rokov. Na ulici Whitehall v centre Londýna sídli viacero ministerstiev a vládnych úradov. Dicková upozornila, že vyšetrovanie udalostí ešte neznamená, že "každá zúčastnená osoba dostane pokutu".

Britské médiá počas pondelka a utorka informovali o ďalších možných porušeniach pandemických pravidiel na narodeninovej oslave premiéra Borisa Johnsona 19. júna 2020. Úrad britského premiéra na Downing Street potvrdil, že personál sa na tejto adrese zišiel na krátkej oslave v období, keď bol v Británii lockdown. Úrad však poprel tvrdenia médií, že na večierku boli tri desiatky osôb. Viacerí členovia Konzervatívnej strany už Johnsonovi v spojitosti s večierkami na Downing Street vyjadrili nedôveru. Poslanec David Davis ho minulý týždeň vyzval na rezignáciu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok