Dobré správy pre plne zaočkovaných. Do Anglicka už nebudete potrebovať test

TA3 TASR
24.1.2022 15:15

Testy na koronavírus pre úplne zaočkovaných cestujúcich prichádzajúcich do Anglicka sa rušia. Potvrdil to v pondelok britský premiér Boris Johnson, ktorého citovala televízia Sky News.

Namiesto siedmich dní už len päť. Anglicko rozhodlo o skrátení karantény
TASR/AP

Správa prišla po tom, čo výkonní riaditelia najväčších leteckých spoločností v Spojenom kráľovstve vyzvali vládu, aby ukončila cestovné obmedzenia súvisiace s koronavírusom.

Šéfovia aerolínií poukazovali na to, že variant koronavírusu omikron je už na ústupe, a argumentovali, že súčasné opatrenia majú "len obmedzený vplyv" na šírenie ochorenia Covid-19. Od štvrtka budú v Anglicku zrušené covidpasy a povinné nebude nosenie rúšok ani práca z domu.

Osobitný vyslanec Svetovej zdravotníckej organizácie pre covid David Nabarro pre Sky News opísal SARS-CoV-2 ako "veľmi nepríjemný a rafinovaný" vírus - a zdôraznil, že by sa k nemu nemalo pristupovať ako k bežnej chrípke, keďže je stále mimoriadne nebezpečný. "Môže ešte ďalej mutovať a vytvárať varianty. Už sme ich niekoľko zažili a vieme, že ďalšie sa čoskoro objavia," varoval Nabarro.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok