Pacient v košickej nemocnici tvrdil, že má falošný covid pas. Polícia zisťovala, či hovoril pravdu

TA3 TASR
24.1.2022 13:50

Informácie o falošnom covid pase, ktorý mal mať jeden z pacientov Univerzitnej nemocnice Louisa Pasteura Košice, sa nezakladajú na pravde. V súvislosti s prípadom z minulého roka to potvrdila hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Košiciach Jana Mésarová.

Aplikácia na overovanie covid preukazov sa testuje a čaká na schválenie ministerstva
TASR/Martin Baumann

Košická nemocnica začiatkom vlaňajšieho decembra informovala o podaní trestného oznámenia. Po tom, ako sa zdravotný stav pacienta hospitalizovaného v tejto nemocnici zhoršil, tvrdil, že doklad o očkovaní dvomi dávkami je falzifikátom, ktorý mu vystavil konkrétny lekár. „Existuje vysoká pravdepodobnosť, že informácie, ktoré odzneli v médiách, sú dôvodné," uviedla vtedy nemocnica vo svojom stanovisku.

Prípad polícia preverovala ako podozrenie z trestného činu falšovania a pozmeňovania verejnej listiny, úradnej pečate, úradnej uzávery, úradného znaku a úradnej značky. Trestné oznámenie v tejto súvislosti bolo podané prokurátorovi a podľa Trestného poriadku odovzdané polícii.  

„Vykonanými úkonmi polícia zistila, že informácie o falošnom covid pase sa nezakladajú na pravde, a teda bolo v dostatočnej miere preukázané, že v tomto prípade nedošlo k žiadnemu protiprávnemu konaniu a vo veci bolo rozhodnuté v zmysle Trestného poriadku,“ uviedla v pondelok Mésarová s tým, že nebol dôvod na začatie stíhania. Podobné prípady týkajúce sa možných falzifikátov očkovacích preukazov KR PZ Košice neeviduje.

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok