Český prezident Václav Klaus prijal rezignáciu ministra dopravy

TA3
29.11.2012 17:05

Prezident ČR Václav Klaus prijal dnes rezignáciu ministra dopravy Pavla Dobeša, ktorý vo vládnom kabinete premiéra Petra Nečasa končí 3. decembra.

Český prezident Václav Klaus prijal rezignáciu ministra dopravy
ČTK

Informáciu priniesla agentúra Mediafax s odvolaním sa na hovorcu hlavy štátu Radima Ochvata.
Šéf rezortu dopravy, ktorého na odchod z funkcie vyzvala vlastná strana LIDEM vicepremiérky Karolíny Peake, oznámil premiérovi demisiu už 14. novembra. Predseda vlády ČR doručil dnes na Pražský hrad Dobešov rezignačný list.

Predbežne nie je jasné, kto rezort po odstupujúcom ministrovi prevezme. Petr Nečas totiž už pred 14 dňami odmietol navrhovaného kandidáta Roberta Vacka ako prípadného nástupcu odstupujúceho ministra dopravy. Svojho terajšieho námestníka navrhla do čela rezortu dopravy podpredsedníčka českej vlády, líderka strany LIDEM Karolína Peake. Premiér podľa vlastných slov dospel k názoru, že tento nominant strany LIDEM by nebol prínosom pre rezort dopravy. Predsedníčke Karolíne Peake povedal, že od nej očakáva iný návrh na tento post. Súčasne pripomenul, že plne rešpektuje právo LIDEM nominovať svojho zástupcu do čela rezortu dopravy. O možnej revízii koaličnej zmluvy by vedúci predstavitelia vládnych strán mali rozhodnúť do začiatku budúceho roku, konečnú podobu zmien by sa však verejnosť mohla údajne dozvedieť ešte do Vianoc.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok