Brezno spustilo novinku pre seniorov. Špeciálna karta im umožní využívať rôzne zľavy

TA3 TASR
23.1.2022 19:55

Breznianska samospráva spustila projekt Senior karta pre ľudí nad 60 rokov, ktorá im zhruba v 30 prevádzkach v meste označených žltou nálepkou a textom umožní využívať rôzne zľavy.

Brezno múzem námestie 1140px (TASR/Branislav Račko)
TASR/Branislav Račko

Prihlásení záujemcovia si ju môžu prevziať do 26. januára a 2. a 9. februára v Dennom centre Prameň. Treba si priniesť občiansky preukaz a zaplatiť eurový poplatok. Informovalo o tom Brezno na svojom webe s tým, že z celkového počtu 5336 seniorov o kartu požiadalo 1900.

"Vzhľadom na to, že ide o novinku, záujem bol relatívne veľký. Mnohí sa začali ozývať po danom termíne, čo sme žiaľ nemohli akceptovať z dôvodu náročnosti procesu spojeného s výrobou kariet a administratívou," uvádza vedúca odboru starostlivosti o obyvateľa magistrátu Janka Lemberková.

Podľa nej sú medzi prevádzkami napríklad optiky, lekárne, reštaurácie, masérske služby, požičovne náradia, papiernictvá a iné. Výhody budú rôzne, tie si prevádzky určili individuálne. Poskytnú najmä percentuálne zľavy z nákupu v rôznej výške a väčšinou sa nevzťahujú na akciový tovar.

Cieľom projektu je jednak pomôcť seniorom, ale tiež zviditeľniť malých podnikateľov, ktorí poskytujú rôzne služby v horehronskej metropole.

Témy: Brezno senior

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok