Naď sa stretol so zástupcami miest a obcí z okolia Sliača. Rozprávali sa o obavách obyvateľov z obrannej dohody

TA3 TASR
21.1.2022 18:25

Primátor Banskej Bystrice a primátorky Zvolena a Sliača sa v piatok v Banskej Bystrici stretli s ministrom obrany Jaroslavom Naďom, ktorému pred pár dňami spoločne adresovali list týkajúci sa obáv o budúcnosť letiska Sliač. Pripojili sa k nim i starostovia okolitých obcí. Ide o dohodu o obrannej spolupráci medzi Slovenskom a USA.

Naď sa stretol so zástupcami miest a obcí z okolia Sliača. Rozprávali sa o obavách obyvateľov z obrannej dohody
TASR / Jaroslav Novák

„Adresovali sme mu širokú škálu otázok, na ktoré potrebujeme poznať odpovede. Na nasledujúcom spoločnom stretnutí s vedením rezortu obrany sa k nim vrátime. Minister nás ubezpečil, že civilná časť letiska je aj pre neho prioritou. Po zodpovedaní otázok budeme informovať našich obyvateľov okolitých miest a obcí. Následne plánujeme i stretnutie s predsedom Národnej rady SR,“ reagoval v piatok po stretnutí banskobystrický primátor Ján Nosko na sociálnej sieti.

Minister, ktorý sa s predstaviteľmi dotknutých samospráv stretol po návšteve banskobystrického Múzea SNP, ešte predtým pre médiá vyhlásil, že sa nemusia báť vzniku nejakých základní, žiadne jadrové zbrane na Sliači nehrozia.

„Ľudia sa nemajú čoho báť, opakujem, žiadne základne a problémy pre región. Príde k modernizácii letiska Sliač, zavedieme opäť civilné lety, letisko bude v rukách Slovenskej republiky a to platí,“ zdôraznil Naď.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok