Polícia zadržala dílerov pervitínu pôsobiacich v Trnave, usvedčili ich aj kupujúci

TA3 TASR
21.1.2022 14:39

Z obzvlášť závažného zločinu nedovolenej výroby omamných a psychotropných látok, jedov alebo prekurzorov, ich držania a obchodovania s nimi, sú obvinení 47-ročný Trnavčan a 45 ročný muž z okresu Trnava.

Drogy pervitín metamfetamín 1140 px (TASR/ KR PZ Košice)
TASR/ KR PZ Košice

Oboch mužov policajti zadržali pri drogovej razii v stredu 19. januára z distribúcie drog ich usvedčili aj osoby, ktoré drogy od nich kupovali. Informovala krajská policajná hovorkyňa v Trnave Mária Linkešová.

Kriminalisti osoby sledovali už dlhšiu dobu. "Zadržali ich pri razii v meste Trnava a v obci Hrnčiarovce nad Parnou. Policajti zasahovali v dvoch bytoch na sídlisku Prednádražie a ďalší policajný tím zasahoval v rodinnom dome v Hrnčiarovciach. Pri prehliadke auta, ktoré používal starší muž, našli a zaistili plastové vrecko s pervitínom. Ďalšie drogy polícia zaistila v jednom z bytov," uviedla Linkešová.

Za gram pervitínu si mali od užívateľov pýtať od 40 do 50 eur. "Policajní experti predbežne vyhodnotili iba menšiu časť zaistených drog, z ktorých by sa dalo vyrobiť vyše 300 dávok. Celkové množstvo drog podľa zaistenej gramáže sa očakáva násobne vyššie," doplnila hovorkyňa.

Policajný vyšetrovateľ spracoval návrh na podnet pre prokurátora, aby boli obaja stíhaní väzobne. Do rozhodnutia súdu zostávajú zadržaní v cele policajného zaistenia. Obom mužom hrozí odňatie slobody na desať až 15 rokov. Právna kvalifikácia sa môže, vzhľadom na výsledky kompletnej expertízy, ešte zmeniť a tresty  

Máš dobrý tip na reportáž?

Stiahni appku a pošli video zaujimavých udalostí z tvojho regiónu.

Zistiť viac
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok