Ukrajinský prezident pricestoval do Poľska. Hlavnou témou stretnutí bude bezpečnosť

TA3 TASR
20.1.2022 19:01

Ukrajinský prezident Volodymyr Zelenskyj pricestoval vo štvrtok do Poľska na rozhovory o bezpečnosti s poľským prezidentom Andrzejom Dudom, práve v období, keď stúpa napätie okolo zhromažďovania ruských vojakov pri ukrajinskej hranici. Informovala o tom poľská tlačová agentúra PAP.

Varšava mesto panoráma Poľsko 1140px (SITA/AP)
SITA/AP

Prezidentský úrad Zelenského na svojom webe už zverejnil prvú fotografiu z osobného stretnutia oboch lídrov. Zelenského úrad predtým uviedol, že Duda má prijať ukrajinského kolegu vo svojej štátnej rezidencii vo Wisle na juhu Poľska.

"Hlavy štátov budú mať sériu osobných stretnutí a aj schôdzok v širších formátoch. Budú diskutovať o celej škále záležitostí a spoločných výziev, dôležitých pre obe krajiny," napísal Zelenského úrad na Facebooku. "Hlavnou témou bude bezpečnosť," dodal.

Obaja prezidenti budú vo štvrtok a v piatok diskutovať vo Wisle predovšetkým o regionálnej bezpečnosti a hrozbe ruskej agresie. Podpora Ukrajiny je jednou z Dudových politických priorít, zdôraznil šéf poľského Úradu národnej bezpečnosti (BBN) Pawel Soloch.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok