Počet infikovaných je podľa rakúskeho kancelára šokujúco vysoký. Zrejme dosiahol nový rekord

TA3 TASR
19.1.2022 14:46

Počet nových prípadov nákazy koronavírusom dosiahol v Rakúsku v stredu zrejme nový rekord. Ako povedal kancelár Karl Nehammer, za uplynulých 24 hodín pribudlo viac ako 30-tisíc infekcií.

Viedeň lockdown koronavírus 1140px (TASR/AP)
TASR/AP

Presné údaje očistené od prípadných viacnásobne hlásených prípadov sa však podľa ministerstva zdravotníctva očakávajú až popoludní, informuje agentúra APA.

Doterajší najvyšší počet nových prípadov (17.006) zaznamenali v Rakúsku, kde sa vo veľkej miere šíri variant omikron, pred týždňom. Hrubé dáta, ktoré v stredu dopoludnia oznámil rezort zdravotníctva, uvádzajú 31.070 nových prípadov.

"Pandémia sa ešte neskončila," zdôraznil Nehammer. Aktuálny predbežný počet infikovaných je podľa neho o takmer 80 percent vyšší než údaj z utorka. Kancelár ho označil za "šokujúco vysoký".

Stredajšie údaje bývajú v zásade vyššie v porovnaní s inými dňami, čo okrem iného súvisí s tým, že v tento deň prichádzajú do nahlasovacieho systému výsledky väčšiny PCR testov vykonaných na školách, vysvetľuje APA. Na budúci týždeň sa pritom podľa prognóz vývoja pandémie Covid-19 očakáva denne až vyše 40-tisíc novoinfikovaných.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok