KDH: Liberalizácia hazardu nemôže byť základom konsolidácie

TA3, SITA
28.11.2012 17:49

Liberalizácia hazardu podľa Jána Figeľa nemôže byť základom konsolidácie verejných financií. Novelou zákona o hazardných hrách podľa Figeľa potvrdzuje, že jeho istoty smerujú ku krupiérom a prevádzkovateľom automatov a nie k mládeži, nezamestnaným a závislým.

"Vládny návrh oslabuje postavenie samosprávy. Hazard z etického hľadiska ponúka vidinu rýchlo, lacno a bezprácne zarobených peňazí, realita je ale presne opačná," konštatoval Figeľ.

Predseda poslaneckého klubu KDH Pavol Hrušovský sa vyslovil, že novela Smeru-SD predstavuje hazard s ľuďmi aj s republikou. Kresťanskí demokrati podľa jeho slov návrh nepodporia.

Poslanec za KDH Pavol Zajac predložil pozmeňujúci návrh k vládnej právnej norme. KDH považuje za prioritu, aby podmienka miestneho referenda bola tým, na základe čoho môže zastupiteľstvo prijať nariadenie na zrušenie prevádzky hracích automatov.

Automaty by mali byť prevádzkované iba v herniach, nie v krčmách a baroch. Prevádzkový čas herne stanovuje Zajac medzi 16:00 a 4:00. Obec by zároveň podľa neho mala získať právomoc kontrolovať prevádzky herní, predovšetkým mestské a obecné polície by mali dohliadať, aby sa v nich nevyskytovali osoby mladšie ako 18 rokov.

Záznam tlačovej besedy predstaviteľov KDH

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok