Budaj na odborníkov nezabudol. Pri reforme národných parkov chce s nimi trvalo spolupracovať

TA3 TASR
19.1.2022 10:53

Ministerstvo životného prostredia plánuje trvalo spolupracovať so všetkými odborníkmi z oblasti prírode blízkeho lesného hospodárenia pri transformácii národných parkov. Informoval o tom Matej Kyba z tlačového oddelenia.

Tatry TANAP národný park Slovensko príroda ilu 1140px (TASR/Lukáš Furcoň)
TASR/Lukáš Furcoň

Minister životného prostredia Ján Budaj v utorok prijal zástupcov lesníckej iniciatívy "Nemôžeme mlčať". Tí upozorňujú na riziká nehospodárnosti a korupcie v štátnom podniku Lesy SR, ktorého časť má prejsť pod MŽP. "Envirorezort si plne uvedomuje dôležitosť spolupráce rezortov vlády pri ochrane prírody a trvalo udržateľného obhospodarovania lesov, obzvlášť v národných parkoch," uvádza tlačové oddelenie.

Zároveň pripomína, že spolupráca MŽP a ministerstva pôdohospodárstva vyústila v októbri minulého roka do podpisu memoranda o spolupráci. Rezort životného prostredia deklaruje, že bude v budovaní partnerstva s agrorezortom pokračovať.

Trinásť bývalých a súčasných zamestnancov štátneho podniku Lesy SR žiada odchod jeho generálneho riaditeľa Tibora Kőszeghyho. V otvorenom liste "Nemôžeme mlčať" uvádzajú, že niektorí z Kőszeghyho nominantov na čele odštepných závodov Lesov SR sa snažia o zvýšenie ťažby dreva aj v chránených oblastiach. Ministerstvo pôdohospodárstva aj Lesy SR kritiku odmietajú.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok