Zvolenskí rytieri tesne zdolali Nové Zámky, stále si držia druhé miesto v tabuľke

TA3 TASR
18.1.2022 22:10

Hokejisti HKM Zvolen zvíťazili v utorkovom zápase 31. kola Tipos extraligy na ľade HC Nové Zámky 4:3. Obhajca titulu zaznamenal šieste víťazstvo v sérii a v tabuľke je stále na druhom mieste za bratislavským Slovanom.

Zvolen išiel do vedenia už v 3. minúte, keď bol na konci peknej kombinácie Saracino. Na rozdiel dvoch gólov mohol zvýšiť Osterberg, trafil však len žrď. Hostí to mrzieť nemuselo, pretože v 8. minúte zvýšil Stupka, ktorý dorazil puk pri pravej žrdi. O minútku dostali domáci šancu hrať presilovku a hneď ju využili, Langkow našiel voľného Jacksona, ktorý strelou z prvej znížil. Hral sa rýchly hokej, šance boli na oboch stranách, do prvej sirény už však strelci mlčali.

Novozámčania vyrovnali v 24. minúte, keď sa Knižka pekne uvoľnil a strelou z ľavého kruhu trafil presne k žrdi. V 33. minúte však Zvolen opäť viedol, keď Zuzin udržal pásmo, našiel Saracina a ten sa presadil druhýkrát v stretnutí. Domáci Langkow potom trafil len žrď a nepresadil sa ani v úniku v závere druhej tretiny.

Domáci sa v tretej tretine snažili vyrovnať, čo im sily stačili, dobré príležitosti Farleyho a Šišovského však zostali nevyužité. Napokon sa im to predsa len podarilo, v 53. minúte Hatala vystrelil od modrej čiary a úspešný teč predviedol aktívny Langkow. Majster si cennú výhru vybojoval v 59. minúte, keď Leskinen našiel Kriegera a Američan pohotovo strelil víťazný gól.

 Zmeniť to ešte mohli Farley a Langkow, ale brankára Trenčana neprekonali. Ten spoluhráčov podržal aj úplnom závere, keď domáci odvolali brankára, 11 sekúnd pred koncom dostali ešte presilovku, no výhodu o dvoch hráčov už nevyužili.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok