Hudba hrá pri sexuálnych fantáziách veľkú rolu. Toto je 5 skladieb, ktoré vedú

TA3/zm
27.1.2022 16:00

Na viac ako polovicu respondentov zaujímavého amerického výskumu pôsobí hudba ako afrodiziakum. Pri milovaní je o niečo dôležitejšia pre ženy ako pre mužov, ale na zozname skladieb sa obe pohlavia zhodnú.

Hudba hrá pri sexuálnych fantáziách veľkú rolu. Toto je 5 skladieb, ktoré vedú
Pexels/W R

Americký sexuológ Justin Lehmiller sa vo svojom prieskume zameral na skladby, ktoré sprevádzajú naše intímne chvíľky a zistil, že veľký vplyv majú filmové scény, ktoré nám v pamäti utkveli ako vzrušujúce.

Hudba je lepšia ako ticho

Pri vytváraní atmosféry bola pre 55 percent opýtaných dôležitá hudba. Aspoň tak americkému sexuológovi odpovedala nadpolovičná väčšina zo 4,5 tisíca zúčastnených dobrovoľníkov. Tento údaj vypovedá o realite, ale vo fantáziách je hudba dôležitejšia pre ženy, ktoré si vždy pri predstavách o intímnom zblížení predstavujú aj, za akých tónov by sa scéna odohrávala. Dôvodom je zrejme množstvo erotických scén, ktoré vídame vo filmoch a zapíšu sa nám do pamäte.

Filmové scény

Presne tak. Filmové scény, ktoré sme považovali za vzrušujúce, neskôr radi pretavujeme aj do vlastného života, a tak si k dotvoreniu intimity s partnerom často požičiavame piesne zo soundtrackov.

V tomto smere je jednoznačne kráľom spevák Marvin Gaye, ktorý je autorom dvoch skladieb, ktoré filmový priemysel používa pri vášnivých scénach dookola už niekoľko rokov. Jednou z nich je pesnička Let’s Get It On z roku 1973 a druhou Sexual Healing z 82-hého.

Obe tieto skladby zneli pod množstvo erotických scén, vrátane tých, ktoré vlastne neboli vzrušujúce, ale skôr parodovali vášeň. Každopádne, pre bežného Američana sú tieto dva hity stále na čele sexy playlistu.

Hudba na striptíz

Keďže sa zjavne do tohto prieskumu viac zapájali ženy, pomerne vysoko sa umiestnila aj skladba, ktorú preslávil film Magic Mike, v ktorom si Channing Tatum zahral striptéra. Dámam tieto scény natoľko utkveli v pamäti, že inak pomerne neznáma skladba Pony od pesničkára Ginuwina, stojí v prvej desiatke rebríčka, čo si pustiť v spálni ku sviečkam.

Dámy ovplyvnil aj román a následne film 50 odtieňov sivej, z ktorého si zapamätali skladbu Closer. Počin rockové kapely Nine Inch Nails sa totiž v ankete veľmi často vyskytoval práve v súvislosti s predstavami o tvrdších praktikách.

Konečne aj niečo pre romantikov. Za jednu z top skladieb na vytvorenie takejto atmosféry označili respondenti pieseň Take My Breath Away od skupiny Berlin. Vďaka filmu Top Gun získal hit dokonca aj Oscara a dodnes je pre ženy stelesnením nehy a vášne.

Top 5 interpretov, ktorých si púšťame v spálni uzatvára napokon Chris Isaak. Jeho Wicked game z roku 1989 nestarne a stále patrí medzi obľúbené piesne zamilovaných dvojíc. Možno aj vďaka filmu Divokosť v srdci, ktorý ju preslávil.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok