Košele, ktoré by vám nemali chýbať: Tieto typy využijete celoročne a na každú príležitosť

TA3/zm
26.1.2022 16:00

Dámska košeľa je univerzálny kúsok, s ktorým dokážete vyčarovať nespočetné množstvo kombinácii. Košeľa vás tak zachráni prakticky pri každej príležitosti. Ak si zvolíte neutrálne prevedenie, budete ju môcť nosiť nielen kamkoľvek, ale aj kedykoľvek.

Košele, ktoré by vám nemali chýbať: Tieto typy využijete celoročne a na každú príležitosť
Reserved

Neutrálna farebnosť a klasický strih. To sú dva atribúty pri výbere košele do dámskeho šatníka. Vďaka tomu takéto kúsky vynosíte niekoľko sezón a budete ich vedieť kombinovať takmer so všetkým. Aké druhy košieľ by vám nemali v skrini chýbať?

Biela košeľa

Hoci sa hovorí o čiernej farbe, že sa hodí ku všetkému, v prípade výberu košele je jednoznačne najuniverzálnejším kúskom biela. Je kombinovateľná s nohavicami i sukňami, dokážete ju vrstviť pomocou svetrov, ale aj mikín, prípadne opačne, necháte košeľu rozopnutú a pod ňou budete mať tričko. Tak ako sa dá biela košeľa zladiť s takmer všetkým, rovnako sa hodí na takmer každú príležitosť od práce, cez spoločenskú udalosť až po voľnočasové aktivity.

Vybrať by ste si mali strih, ktorý lichotí vašej postave a v ktorom sa dobe cítite. Ak prídete bielym košeliam na chuť, môžete experimentovať aj s detailmi, ako sú aplikácie či netradičné goliere. Základom je však obyčajná, na prvý pohľad ničím zaujímavá, košeľa. Tá by mala tvoriť základ vášho šatníka a až potom môžete dokupovať aj o niečo výraznejšie kúsky.  

Biela košeľa Reserved

Džínsová košeľa

Denim roky kraľuje móde a už dávno neplatí, že rifľovina sa hodí len na voľný čas. Košeľa v tomto prevedení je druhou bielou. Skombinujete ju rovnako s čímkoľvek. Keby ste mali staviť na kúpu len jednej jedinej, vyberte si farebne jemnejší odtieň džínsoviny, bude sa vám ľahšie kombinovať, navyše tkanina nebude taká hrubá, ako je to zvykom pri klasickej tmavej rifľovine. Okrem iného bledé farby uberajú vek.

Okrem klasických kombinácii skúste s denimom experimentovať a zladiť ho s netradičnými materiálmi, ako sú napríklad flitre alebo satén.

Džínsová košeľa Mango

Oversized košeľa

A napokon tretí typ košele, ktorý by vám nemal v šatníku chýbať. Tentokrát sa zamerajte na strih a farebnosť zvoľte podľa svojich preferencii. Oversized košeľa, teda jej voľné prevedenie, ocenia aj dámy, ktoré nemajú dokonalé krivky.

Široký strih maskuje nedostatky, pôsobí ležérne a prinesie do vášho šatníku závan streetstylu, ktorým si pomáhajú zrelé kozmopolitné ženy, aby pôsobili mladistvo a sviežo.

Oversized košeľa Reserved

Inšpiráciu na košeľové kombinácie nájdete aj v našej fotogalérii.  

Témy: móda
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok