Škoda zverejnila prvú skicu pripravovaného Enyaq Coupé iV

TA3/SZ
18.1.2022 11:00

Česká automobilka už onedlho predstaví kupé variant elektrického SUV Enyaq. Na kedy je naplánovaná oficiálna premiéra?

Škoda zverejnila prvú skicu pripravovaného Enyaq Coupé iV
Škoda

Enyaq iV sa stal na Slovensku v priebehu roku 2021 najpredávanejším elektromobilom. Škoda však onedlho rozšíri ponuku o variant kupé, ktorý už v základe dostane športovejšie ladené tvary s klesajúcou strechou v zadnej časti.

Skica hlavne po stránke dizajnu napovedá, že sa máme naozaj na čo tešiť. Zaujímavosťou je zachovanie svetelného pásu v prednej maske, ktorý vzájomne prepája predné svetlomety.

Automobilka na zverejnenom zábere prirovnáva kupé novinku ku Škode Popular, ktorej siluetou je nový Enyaq Coupé zjavne inšpirovaný. Zo skice však nemožno posúdiť, či automobilka vo finálnej verzii siahne po klasických rámových dverách, alebo po ich bezrámovej variante. Každopádne v prípade použitia bezrámového variantu by dizajn a celkový vzhľad dostal ešte modernejší nádych.

Enyaq Škoda

Premiéra SUV kupé novinky je naplánovaná na 31.1.2022, kedy sa dozvieme všetky technické riešenia, parametre a konečne uvidíme novinku v celej svojej kráse bez kamufláže. Automobilka plánuje v priebehu roku 2022 odhaliť aj športovo ladený variant RS, ktorý bude dostupný pre obe karosárske verzie Enyaqu iV. RS variant by mal ponúkať maximálny výkon na úrovni 306 konských síl.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok