Nielen na tvár a telo: Peeling môžete dopriať aj svojim vlasom, vrátite im lesk a život

TA3/zm
26.1.2022 08:00

Drsné čiastočky, ktoré nám pomáhajú zbaviť sa nečistôt na tvári alebo tele, pozná snáď každá žena pod názvom peeling. Vedeli ste však, že podobnú procedúru môžete dopriať aj svojim vlasom? Odvďačia sa vám zlepšenou kvalitou.

Nielen na tvár a telo: Peeling môžete dopriať aj svojim vlasom, vrátite im lesk a život
Profimedia

Staráte sa o svoju hrivu, používate balzamy, kondicionér, prípravky na ochranu pred tepelnou regeneráciou, no vlasy stále nevyzerajú ako z katalógu? V takom prípade vám môže pomôcť vlasový peeling, Dokáže so stavom pokožky na hlave a s vlasmi celkovo hotové divy.

Zvyšky kozmetiky

Na pokožke celého tela sa nachádzajú odumreté bunky, ktoré moderná kozmetika odstraňuje pomocou najrôznejších peelingov. Tak prečo by mala byť pokožka hlavy výnimkou? Ak si scrub doprajete v rámci umývania vlasov, zbavíte sa aj zvyškov vlasovej kozmetiky ako je lak alebo tužidlo, na ktoré niekedy obyčajný šampón nestačí. Výsledkom je, že sa nečistoty usádzajú v kožných bunkách na hlave a štruktúra vlasov je neustále zaťažená kozmetickými produktami, preto nemusí výsledný efekt vyzerať tak, ako by ste si želali.

Začnite peelingom

Scrub určený na vlasy by mal byť prvým krokom v starostlivosti o ne. Peeling naneste ku korienkom a niekoľko minút s jeho pomocou masírujte hlavu. Ak sa bojíte, že vám typické zrniečka ostanú vo vlasoch, môžete byť pokojné. Aj to je dôvod, prečo sa tento krok rutiny robí na začiatku. Až po ňom nasledujú klasické umývanie šampónom, ktoré by ste pri použití peelingu mali rozhodne urobiť dvakrát po sebe a vymyť tak drobné čiastočky.

Keďže peeling zvyčajne pení, môžete mať pocit, že už vlasy viac umývať netreba, že si vystačíte s opláchnutím. Ale nie je to tak, tento produkt má celkom iné zloženie a v skutočnosti vlasy dobre neumyje, preto je následne použitie šampónu naozaj podstatné.

Na lupiny i mastnotu

Vlasový peeling je určený viacerým typom. Ocenia ho ženy, ktorým sa vlasy pomerne rýchlo mastia, aj tie, ktoré bojujú s lupinami. Dámy so suchou hrivou zas môžu vďaka používaniu scrubu oživiť textúru vlasov a dodať im lesk.

Pomocou drsných mikročiastíc sa pokožka na hlave prekrví, a tak bude posielať každému vlásku dostatok výživy. Netreba to však preháňať a mali by ste sa správať podľa toho, aký typ vlasov máte. Jemným stačí peeling používať raz mesačne, mastiacim sa dvakrát týždenne a normálne až suché vlasy ho ocenia aspoň raz za týždeň, niekedy aj menej.  

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok