Ploché brucho len vďaka špeciálnej technike dýchania: Stačí robiť tento cvik päť minút denne

TA3/zm
25.1.2022 16:00

Jednoduchá technika, ale veľký efekt. Tak by sa v skratke dal opísať cvik známy ako vákuum žalúdka, vďaka ktorému budete mať už po pár dňoch štíhlejší pás.

Ploché brucho len vďaka špeciálnej technike dýchania: Stačí robiť tento cvik päť minút denne
Pexels/Marta Wave

Cvik známy po týmto názvom je oddávna známy vďaka jóge, ale teraz zažíva vďaka sociálnym sieťam veľký boom. Stačí pár minút denne a zmenšíte si obvod brucha. Ako na to?

Správna technika

Ploché brucho nie je len výsledkom cvičenia a budovania tehličiek. Špeciálna dýchacia technika je ešte hlbšia a buduje vnútorné svalstvo. Sprievodným javom, ak sa začnete vákuu brucha venovať, je aj lepšie trávenie a pevnejšie držanie tela.

Cvičenie praktizujte nalačno, takže buď ráno po prebudení alebo pár hodín po jedle. Inak nepotrebujete žiadne cvičebné pomôcky. Všetko je postavené na držaní tela a dýchaní. Respektíve, ak ste začiatočníčky, môžete všetky nasledujúce kroky vyskúšať najskôr v polohe ležmo.

Nádych a výdych

Ak sa rozhodnete začať v polohe ležmo, ľahnite si na tvrdú podložku na chrbát a nohy v kolenách pokrčte tak, aby sa celé chodidlá dotýkali zeme. Všetko ostatné platí aj pre prípad, že budete cvik praktizovať aj postojačky.

Začnite s hlbokým, 5-kenudových nádychom a a rovnako dlho sa snažte vzduch vydychovať. Potom zadržte dych na 15 sekúnd a vtedy vtiahnite brucho dnu toľko, koľko vám telo povolí. To je v podstate všetko, ale len prvé kolo. Na to, aby malo cvičenie efekt, by ste si denne mali dať päť opakovaní a postupne predlžovať intervaly, kedy zadržiavate dych a máte brucho vtiahnuté. Ženy, ktoré cvičia vákuum dlhodobo sa dokážu dostať až na hranicu jednej minúty.

Ak si to stále neviete predstaviť, pozrite si priložené video, alebo zadajte do vyhľadávača stomach vacuum. Uvidíte nielen techniku, ale aj neuveriteľné výsledky žien, ktoré sa na túto výzvu dali.

Témy: technika
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok