Potýčkou po hokejovom zápase v Michalovciach sa už zaoberá disciplinárna komisia

TA3 TASR
17.1.2022 14:31

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja začala disciplinárne konanie vo veci incidentu z piatkového zápasu 29. kola Tipos extraligy medzi HK Dukla Ingema Michalovce a HK Spišská Nová Ves (3:2).

Potýčkou po hokejovom zápase v Michalovciach sa už zaoberá disciplinárna komisia
TASR / Roman Hanc

Informoval o tom web hockeyslovakia.sk. Počas zápasu a bezprostredne po ňom došlo k previneniu voči disciplinárnemu a súťažnému poriadku. Podľa dostupných materiálov sa mali oba kluby dopustiť výtržností a fyzického napadnutia počas schádzania z ľadovej plochy. Domáci klub navyše nedostatočne zabezpečil usporiadateľskú službu, za čo mu rovnako hrozí disciplinárny postih.

Disciplinárne konanie voči dvom osobám

Podľa úradnej správy začala disciplinárka konanie aj voči dvom konkrétam osobám. Hlavný kustód Michalovčanov Marek Jenčík sa mal dopustiť fyzického ataku a hráč Spišskej Novej Vsi Matthew Petgrave nešportového správania.

Na základe dostupných podkladov začala DK SZĽH konanie v štyroch prípadoch. Klub HK Dukla Ingema Michalovce disciplinárne stíha za výtržnosti a fyzické napádanie a tiež porušenie povinností organizátora zápasu, klub HK Rysy Spišská Nová Ves za výtržnosti a fyzické napádanie, hlavného kustóda Michaloviec Mareka Jenčíka za fyzické napádanie a hráča HK Rysy Spišská Nová Ves Matthewa Petgravea za nešportové správanie.

"Tieto incidenty bolo možné zistiť z dostupných materiálov, podkladov, videí a podobne. Preto tam už bolo začaté disciplinárne stíhanie. Kluby boli vyzvané, aby doručili ďalšie podklady a od toho bude závisieť, či budú začaté ďalšie disciplinárne konania," potvrdil pre hockeyslovakia.sk predseda Disciplinárnej komisie Slovenského zväzu ľadového hokeja

Komisia zasadne ešte tento týždeň

Disciplinárna komisia Slovenského zväzu ľadového hokeja zasadne ešte v priebehu tohto týždňa, aby sa predmetnými vecami zaoberala. Samotné konanie však začalo ešte v priebehu víkendu. 

"Hneď po preskúmaní záznamov a videí sme za Ligovú radu spísali podnet a ešte v sobotu sme ho zaslali členom disciplinárnej komisie. Podľa nášho názoru podobné správanie nepatrí do modernej spoločnosti a urobíme všetko preto, aby sa v budúcnosti na zimných štadiónoch neopakovalo," objasnil situáciu člen Ligovej rady Tipos Extraligy Rastislav Konečný.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok