Hádzanári z Nemecka kritizujú pomalé vyhodnocovanie testov v Bratislave

TA3 TASR
17.1.2022 12:45

Nemecký hádzanársky zväz požaduje rýchlejšie vyhodnocovanie výsledkov testov na koronavírus počas prebiehajúcich ME mužov na Slovensku a v Maďarsku. Podľa športového riaditeľa DHB Axela Kromera už o celej situácii rokovali aj predstaviteľmi Európskej hádzanárskej federácie.

ilustrák k opatreniam
TA3 / David Duducz

"Laboratóriá nepracujú na maximálnu rýchlosť. Želáme si, aby to išlo rýchlejšie a prediskutovali sme to už aj s EHF," uviedol Kromer pre agentúru DPA. Po pozitívnom teste hráča Juliusa Kühna, ktorý v Bratislave musel nastúpiť do karantény, absolvovala celá nemecká výprava v nedeľu PCR testy, no výsledky podľa Kromera nedostali až do pondelkového predpoludnia.  

Vo všeobecnosti sa však Nemci sústreďujú viac na svoje výkony ako na vývoj pandémie a jej vplyv na európsky šampionát. "Už sa toľko nestaráme o koronu, ale viac o šport. Vieme, že fungujeme v bubline a dodržiavame hygienické pravidlá," vysvetlil Kromer.

Podobný názor prezentoval aj krídelník nemeckého tímu Timo Kastening: "Už nemám príliš chuť sa o tom baviť. Keď ste pozitívny, tak ste pozitívny. Potom môžete už iba dúfať v mierny priebeh a to prajem každému." Podľa neho existuje riziko infekcie na veľkom turnaji vždy. "Tu nemôžete kontakty úplne vynulovať," zdôraznil 26-ročný hráč Melsungenu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok