Mohol prepísať históriu bieleho športu. K téme Djokovič sa vyjadril aj náš bývalý tenista Hrbatý

TA3
16.1.2022 13:40

Novak Djokovič mohol v Melbourne prepísať históriu bieleho športu. Na Australian Open mal zabojovať o rekordný 21. grandslamový titul, no prehral súd a definitívne tak stratil šancu hrať na tomto turnaji.

Roger Federer, Rafael Nadal a Novak Djokovič. To sú traja tenisti, ktorý vo svojej kariére získali po 20 grandslamových titulov. Nole zdvihol nad hlavu svoju prvú trofej z takzvanej veľkej štvorky 27. januára 2008, práve v Melbourne Parku. Vtedy ako 20 ročný vo finále otočil zápas proti Joovi-Wilfriedovi Tsongovi a po vyše 3 hodinách vyhral 4-6, 6-4, 6-3 a 7-6. Odvtedy ovládol tento turnaj ešte osemkrát, vrátane posledných troch ročníkov.

Teraz už ale s určitosťou vieme, že úvodný grandslam bude mať v tejto sezóne iného šampióna. Úvodné stretnutie zverenca nášho Mariána Vajdu, bolo v programe turnaja zaradené hneď na pondelok. Proti mladému Srbovi Miomirovi Kecmanovičovi nastúpi miesto neho 150-ty hráč sveta Talian Salvatore Caruso, ktorý pôvodne neuspel v kvalifikácii. 

O mesiac a pár dní to budú dva roky, čo je Djokovič bez prestávky na čele svetového rebríčka. K celej situácii sa už vyjadrilo aj vedenie ATP a podarilo sa nám získať aj reakciu nášho bývalého úspešného reprezentanta Dominika Hrbatého.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok