FOTO: Obrovská radosť. Slovenskí hádzanári zdolali Litvu a sú stále v hre o postup do hlavnej fázy turnaja

TA3 TASR
15.1.2022 19:41

Hádzanári Slovenska sú stále v hre o postup do hlavnej fázy domácich ME. V sobotu si v dôležitom súboji F-skupiny v košickej Steel Aréne poradili s Litvou 31:26 a zaznamenali svoje historicky prvé víťazstvo na európskom šampionáte.

FOTO: Obrovská radosť. Slovenskí hádzanári zdolali Litvu a sú stále v hre o postup do hlavnej fázy turnaja
TASR / František Iván

Slováci si pripísali do tabuľky prvé dva body a o postupovú miestenku budú bojovať v priamom súboji s Ruskom v pondelok o 18.00 h. Zverenci kouča Petra Kukučku predtým vo štvrtok prehrali v prvom stretnutí s favorizovaným Nórskom 25:35. Do hlavnej fázy sa zo základnej skupiny prebojujú dva tímy.

Proti Litve si domáci pripravili cestu za triumfom už v prvom polčase, po veľmi dobrom výkone ho vyhrali o sedem gólov a po zmene strán si jednoznačný náskok nenechali vziať. Najlepším strelcom slovenského tímu bol opäť Tomáš Urban so siedmimi gólmi a vyhlásili ho aj za hráča zápasu.

Až pri svojej štvrtej účasti na ME a celkovo v jedenástom zápase medzi európskou elitou dosiahli slovenskí reprezentanti svoje prvé víťazstvo, doteraz mali na konte deväť prehier a jediný bod za remízu 21:21 zo súboja s domácim Srbskom na ME 2012. Slováci výhrou proti Litve zároveň ukončili dva roky trvajúcu desaťzápasovú sériu prehier na medzinárodnej scéne.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok