Heger nepovedal, či sa koalícia dohodne na reformách, verí však v kompromis

TA3 TASR
15.1.2022 15:23

Premiér Eduard Heger nepovedal, či sa koalícia dohodne na reformách aj bez dlhovej brzdy a rodičovského bonusu, naďalej však vidí nádej a verí v politický kompromis. Uviedol to v diskusnej relácii RTVS Sobotné dialógy.

Heger podporuje vydanie Fica na väzobné stíhanie. Verí, že podozrenia sú podložené dôkazmi
TASR/Martin Baumann

V súvislosti s rodičovským bonusom poznamenal, že s ministrom práce Milanom Krajniakom viackrát hovorili. Chce, aby sa o téme riadne dodiskutovalo a povedalo sa, či na to peniaze v rozpočte sú. 

Osobne nevidí priestor na rezervu v číslach, ktoré mu Krajniak predložil. "Tie čísla nie sú skutočným zdrojom pre rodičovský bonus," podčiarkol Heger a poukázal aj na vyjadrenia Rady pre rozpočtovú zodpovednosť.

Priestor na vytvorenie dohody vidí aj pri reforme justície pri tzv. súdnej mape z dielne rezortu spravodlivosti. "Ministerka spravodlivosti si neustrážila míľniky a dostala nás do rizika, budeme musieť veľmi intenzívne rokovať s Európskou komisiou o tom, ako naložiť s touto situáciou," povedal v súvislosti s financiami z fondu obnovy. Dodal, že nedorokované veci sa musia dotiahnuť a verí v ochotu v koalícii.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok