Spider-Man je fenoménom aj vo svete komiksov. Jednu stranu vydražili za milióny

TA3
14.1.2022 14:49

Za rekordných 3,4 milióna dolárov vo štvrtok v USA vydražili jedinú stranu z komiksu o superhrdinovi Spider-Manovi z roku 1984.

Spider-Man je fenoménom aj vo svete komiksov. Jednu stranu vydražili za milióny
TASR/AP

Na predmetnej strane č. 25 je Spider-Man vyobrazený po prvý raz v čiernom kostýme, čo neskôr viedlo k vytvoreniu záporného hrdinu – mimozemského symbionta Venoma. Autorom diela je výtvarník Michael Zeck.

Vyvolávacia cena bola 330-tisíc dolárov, uviedol aukčný dom Heritage Auctions. Štvordňová dražba zameraná na komiksy sa koná v texaskom Dallase. Meno nového majiteľa artefaktu aukčný dom nezverejnil. Informuje o tom tlačová agentúra AFP. Strana pochádza z komiksu "Secret Wars No. 8", ktorý vydalo americké vydavateľstvo Marvel Comics.

Dražba odráža narastajúci trend dopytu po memorabíliách populárnej kultúry, ktorý je badateľný od začiatku covidovej pandémie. Záujemcovia platia za komiksy či zberateľské karty rekordné čiastky.

Spider-Man však neláme rekordy len na dražbách, podotýka stanica Sky News. Najnovšia filmová verzia "Spider-Man: Bez domova", ktorá mala premiéru vlani v decembri, zarobila už vyše 1,5 miliardy dolárov.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok