Fico kritizuje zadržanie Bödöra. Je to čistý fašizmus Lipšica, Hamrana, Matoviča a ďalších, vyhlásil

TA3 TASR
14.1.2022 14:24

Líder opozičného Smeru-SD Robert Fico hovorí v súvislosti so štvrtkovým zadržaním podnikateľa Norberta Bödöra o porušovaní ľudských práv. Tvrdí, že obvinený nitriansky podnikateľ je nevinný.

Zuzane Čaputovej dôveruje menej ľudí. Bod zlomu bolo referendum, hodnotí expert
TASR/Jakub Kotian

Kritizuje spôsob zadržania Norberta Bödöra Hovorí, že obhajobe nebolo umožnené nazrieť do spisu. "Toto je čistý fašizmus Lipšica, Mikulca, Matoviča, Hamrana a ďalších, ktorí sú na dennej báze usvedčovaní z toho, že porušujú základné ľudské práva," vyhlásil Fico na sociálnej sieti.

Žiada o ich odstúpenie

Zdôraznil, že špeciálny prokurátor Daniel Lipšic a ďalší budú musieť v budúcnosti odísť zo svojich funkcií. "Bude na orgánoch činných v trestnom konaní, aby posúdili, či by okrem odchodu nemali náhodou ísť aj niekde inde. A to za hrubé porušovanie zákonov, za hrubé porušovanie ľudských práv," povedal.

Norberta Bödöra zadržala vo štvrtok Národná kriminálna agentúra po tom, ako bol prepustený z väzby na slobodu. Zadržanie sa týka staršej kauzy Valček. Okrem toho čelí nitriansky podnikateľ aj obvineniam v kauze Očistec a Dobytkár, v ktorej sa má vo februári začať súdny proces.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok