Policajný vozový park obohatí 184 Mustangov. Veľkú V8 by ste však pod kapotou hľadali márne

TA3/SZ
14.1.2022 11:00

Radnica mesta New York objednala do svojho vozového parku 184 elektrických SUV Ford Mustang Mach-E GT. Na aké účely budú využívané?

Policajný vozový park obohatí 184 Mustangov. Veľkú V8 by ste však pod kapotou hľadali márne
Ford

Mesto obohatilo svoj vozový park ekologickými, plne elektrickými vozidlami Mustang Mach-E GT, ktoré budú využívané najmä oddelením ochrany životného prostredia, rôznymi správcovskými agentúrami mesta a niekoľko kusov dostane aj samotná NYPD, teda New Yorkská polícia. Objednávka na vyše 180 vozidiel bude mesto stáť v prepočte okolo 10 miliónov eur.

Mesto na svoju správu využíva obrovský vozový park s 30 tisíc vozidlami, z ktorých pätinu tvoria služobné autá polície. Novinka nemá za úlohu obmeniť celý vozový park, ide skôr o elektrifikáciu, ktorá sa bude postupne rozširovať aj o ďalšie elektrovozidlá.

Mustang Ford

New York chce do veľkej miery rozvíjať a podporovať elektromobilitu, preto má v pláne vybudovať 275 nabíjacích staníc a do roku 2029 chce ich počet zvýšiť až štvornásobne. Mesto chce zamedziť rovnakej situácii, aká vznikla v Los Angeles, kedy boli služobné, rovnako elektrické vozidlá BMW i3 minimálne využívané a následne za oveľa nižšiu cenu rozpredávané s minimálnym počtom najazdených kilometrov. Pre potreby polície budú všetky kusy Mustangu Mach-E špeciálne upravené, no zatiaľ zostáva väčšina bližších informácií neznáma.

Mustang Ford

Polícia mesta New York zvažuje aj kúpu dalších 250 kusov plne elektrických áut, ktorých flotilu by mala tvoriť primárne Tesla Model 3. Len na pripomenutie. Mustang Mach-E GT disponuje dojazdom na úrovni 500 kilometrov na jedno nabitie a polícia určite ocení jeho svižné zrýchlenie, ktoré zaberie z 0-100 km/h 3.7 sekundy.

Novinka vo vozovom parku bude slúžiť primárne ako hliadkové auto. Či bude jeho dojazd na tieto účely v tak veľkom meste postačujúci ukážu až praktické skúsenosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok