Bödör bol na slobode len pár hodín, opäť ho zadržala NAKA

TA3 TASR
13.1.2022 17:05

Podnikateľa Norberta Bödöra zadržal vyšetrovateľ Národnej kriminálnej agentúry po tom, čo ho vo štvrtok prepustili z väzby na slobodu.

Informoval o tom portál Aktuality.sk. Podnikateľa Norberta Bödöra, ktorý okrem iného figuruje v kauze Dobytkár, prepustili vo štvrtok z väzby na slobodu. Informovala o tom hovorkyňa Najvyššieho súdu SR Alexandra Važanová. 

Najvyšší súd SR tak reagoval na rozhodnutie Ústavného súdu SR o porušení podnikateľových práv pri predlžovaní väzby. Vysvetlila, že rozhodnutím Ústavného súdu SR zanikol právny titul na pozbavenie osobnej slobody Norberta Bödöra, ktorý "v súlade s judikatúrou Ústavného súdu SR nie je možné napraviť ďalším rozhodnutím súdu, čo nevyhnutne muselo viesť k jeho prepusteniu z väzby na slobodu". Podľa informácií, ktoré priniesli Aktuality.sk, ho po niekoľkých hodinách opäť zadržali.

"V tejto chvíli môžeme potvrdiť, že vyšetrovateľ NAKA zadržal Norberta B. obvineného v inej trestnej veci. Zatiaľ nie je možné poskytnúť viac informácií," uviedla Andrea Dobiášová z Prezídia Policajného zboru.

Obvinenia v kauze Dobytkár sa týkajú korupčnej trestnej činnosti v Pôdohospodárskej platobnej agentúre. V skupine osôb stíhaných z korupcie a legalizácie príjmov z trestnej činnosti sú okrem Norberta Bödöra aj bývalý šéf Pôdohospodárskej agentúry Juraj Kožuch, bývalý výkonný riaditeľ agentúry Ľubomír Partik, finančník Martin Kvietik, bývalý generálny riaditeľ sekcie rozvoja vidieka a priamych platieb na ministerstve pôdohospodárstva Marek Kodada a podnikateľ Peter Kuba.

Súdny proces v tejto kauze sa začne na Špecializovanom trestnom súde, pracovisko Banská Bystrica, 25. februára 2022. Norbert Bödör čelí aj obvineniam v kauzách Judáš a Očistec.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok