FOTO Boj a veľká radosť. Pozrite si, ako Vlhová získala a oslávila malý glóbus

TA3 TASR
12.1.2022 11:34

Lyžiarka Petra Vlhová si v predstihu zabezpečila malý glóbus za slalom Svetového pohára. Po druhom mieste v utorňajšej súťaži v rakúskom Schladmingu má na čele hodnotenia disciplíny nedostihnuteľný náskok 220 bodov.

Vlhová
TASR/Martin Baumann

O 15 stotín sekundy zvíťazila Vlhovej najväčšia rivalka Mikaela Shiffrinová. Dosiahla tak 47. víťazstvo v pretekoch jednej disciplíny a prekonala rekord legendárneho Švéda Ingemara Stenmarka, ktorý zvíťazil 46-krát v obrovskom slalome. Vlhová v tejto sezóne ovládla slalom, keď zvíťazila piatich zo siedmich súťaží, radovala sa dvakrát v Levi, raz v Lienzi, Záhrebe i Kranjskej Gore. Z možných 700 získala 660 bodov, iba v Killingtone a teraz ju zdolala Američanka. 

Malú sezónnu trofej za slalom získala Vlhová druhýkrát po roku 2020, keď si ju vybojovala aj za paralelné disciplíny. V celkovom poradí SP ako obhajkyňa veľkého glóbusu zaostáva za vedúcou Shiffrinovou o 55 bodov.

"Musím si to najprv uvedomiť. Chcela som vyhrať, trošku ma to mrzí, ale prišli za mnou tréner Mauro Pini a brat Boris a povedali mi, že som dokázala vyhrať malý glóbus v polovici januára. To sa nedeje každý deň. Nie je jednoduché súťažiť, keď už každý hovorí o glóbuse. Snažila som sa koncentrovať na obe jazdy, aj keď druhá nebola ideálna, nakoniec je z toho skvelé druhé miesto. Bol to boj, ale zvládla som to," povedala 26-ročná Slovenka pre RTVS. 

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok