Verdikt súdu v prípade Djokoviča ATP privítala, hráčov však vyzvala na očkovanie

TA3 TASR
11.1.2022 07:26

Asociácia tenisových profesionálov privítala verdikt austrálskeho súdu. Ten v pondelok anuloval rozhodnutie o zrušení víza pre Novaka Djokoviča. Srba prepustili z detenčného zariadenia v Melbourne a líder svetového rebríčka sa tak mohol začať pripravovať na Australian Open.

Verdikt súdu v prípade Djokoviča ATP privítala, hráčov však vyzvala na očkovanie
TASR/AP

Austrálsky minister pre imigráciu Alex Hawke však stále zvažuje, či si uplatní osobnú právomoc opätovne vízum zrušiť. "ATP plne rešpektuje, že Austrálčania vynaložili v boji s pandémiou koronavírusu veľa úsilia a uplatňujú prísnu imigračnú politiku. Novak Djokovič odletel do Melbourne, pretože bol presvedčený, že po udelení potrebnej zdravotnej výnimky je všetko v súlade s pravidlami. Udalosti, ktoré viedli k zrušeniu jeho víza a následne k súdu, napáchali škody na všetkých frontoch. Ublížili aj Novakovi a narušili jeho prípravu na Australian Open. Vítame však rozhodnutie súdu a tešíme sa, že úvodný grandslam roka prinesie dva týždne vzrušujúceho tenisu," uvádza sa v stanovisku ATP.

Riadiaci orgán mužského svetového tenisu opätovne zdôraznil, že nabáda hráčov, aby sa nechali zaočkovať proti koronavírusu. "Všetkým hráčom pôsobiacim na okruhu ATP odporúčame, aby sa zaočkovali. Z hľadiska vedeckého i zdravotného je dokázané, že vakcína je najúčinnejšia zbraň v boji proti ochoreniu Covid-19. Pre tenistov je očkovanie v čase pandémie nevyhnutné aj v súvislosti s čoraz striktnejšími cestovnými obmedzeniami. Je pre nás povzbudzujúce, že 97 percent tenistov z elitnej svetovej stovky sa pred tohtoročným Australian Open dalo zaočkovať."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok