Tymošenková dostala výnimku - dcéru ju môže navštíviť až na tri dni

TASR
26.11.2012 15:07

V súvislosti s 52. narodeninami povolila ukrajinská väzenská správa expremiérke Julii Tymošenkovej trojdňovú návštevu jej dcéry Jevhenije. Informovala o tom dnes agentúra RIA Novosti. Tymošenková má narodeniny v utorok.

Tymošenková dostala výnimku - dcéru ju môže navštíviť až na tri dni
SITA

Ako zdôraznila väzenská správa, ide o výnimku, keďže návštevy príbuzných u odsúdených na dlhší čas nie sú zakotvené vo väzenskom poriadku. O stretnutie s dcérou v deň svojich narodenín požiadala expremiérka. Väzenská správa jej poskytla o dva dni viac. Stretnutie sa uskutoční v priestoroch, kde si expremiérka momentálne odpykáva trest - v nemocničnej izbe vo väznici v Charkove. Tymošenková (51) si odpykáva sedemročný trest po tom, ako ju vlani v októbri uznali vinnou zo zneužitia právomocí.

V druhom procese je obžalovaná z daňových únikov a sprenevery.  Obvinenia popiera s tvrdením, že je obeťou politického prenasledovania zo strany svojho hlavného rivala, prezidenta Viktora Janukovyča. Pojednávanie v tejto kauze koncom minulého týždňa odročili na 18. decembra, pretože bývalá premiérka, hospitalizovaná s problémami chrbtice, sa na pojednávaní nemohla zúčastniť.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok