Život s abrosexuálom je ako na hojdačke: Intimitu raz vyhľadávajú, inokedy nie

TA3/zm
17.1.2022 16:00

Pri množstve pojmov, ktoré definujú sexualitu, ste sa možno už stratili alebo o abrosexualite dokonca ešte ani nepočuli. Pritom nie je taká nezvyčajná.

Život s abrosexuálom je ako na hojdačke: Intimitu raz vyhľadávajú, inokedy nie
Pexels/Josh Willink

Heterosexualita, homosexualita či bisexualita sú dnes už známe názvy a každý vie, čo sa za nimi skrýva. Viete však, kto je to abrosexuál? Intímny život s takouto orientáciou je nepredvídateľný.

Kolísavé túžby

Najjednoduchšie by sa abrosexualita dala vysvetliť ako kolísavá túžba po intimite. Obdobia, kedy je človek veľmi aktívny striedajú zas mesiace, kedy nemá na sex ani pomyslenie. Aj u bežného človeka je normálne, že sa chute v rámci života striedajú.

Na záujem o intimitu abrosexuála však nemajú vplyv životné udalosti, dokonca ani hormóny. Skrátka, nepredvídateľne u neho nastane aktívna alebo pasívna fáza, pričom ani on sám nevie predpokladať, ako dlho jednotlivé etapy potrvajú.

Nová orientácia

Aj podľa sexuológov nejde u abrosexuálov o žiadne hormonálne výkyvy, ktoré by sa dali liečiť. Vplyv nemá ani stres alebo ročné obdobie, na základe čoho vyhodnotili, že ide o novú, platnú sexuálnu orientáciu.

Pri hlbšom skúmaní však zistili aj to, že striedať sa nemusí len intenzita intímneho života. Rovnako sa u abrosexuálov môže meniť pohlavie, ktoré ich priťahuje. Sexuológovia preto upozorňujú, že viesť klasický partnerský život s takouto orientáciou je pomerne náročné a pre väčšinu partnerov nepredstaviteľné.

Témy: Vzťahy
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok