Vďaka eurofondom zrekonštruujú osvetlenie v dvoch stovkách miest

SITA
26.11.2012 09:13

Vďaka eurofondom zrekonštruuje verejné osvetlenie 201 miest a obcí. Na projekty obnovy a modernizácie verejného osvetlenia sa z európskych prostriedkov vyčerpalo celkovo 36,4 mil. eur.

Vďaka eurofondom zrekonštruujú osvetlenie v dvoch stovkách miest

"Cieľom efektívneho využitia týchto zdrojov bolo v prvom rade zabezpečiť úsporu verejných financií z rozpočtov miest a obcí. Verejné osvetlenia sú v katastrofálnom stave a pýtajú zdroje na údržbu a nehovoriac o cene za spotrebovanú energiu. Druhým veľmi vážnym dôvodom je bezpečnosť obyvateľov, ich majetku a komfort života v regiónoch. Som presvedčený, že popri úspore verejných financií sa zároveň zvýši bezpečnosť a zníži kriminalita,“ povedal minister hospodárstva Tomáš Malatinský.

Výzva zameraná na podporu obnovy a modernizácie verejného osvetlenia v mestách a obciach bola vypísaná v rámci Operačného programu Konkurencieschopnosť a hospodársky rast, opatrenie Budovanie a modernizácia verejného osvetlenia pre mestá a obce a poskytovanie poradenstva v oblasti energetiky. Pôvodná alokácia finančných zdrojov na výzvu bola vo výške 17,7 mil. eur. Pre vysoký dopyt a množstvo žiadostí bolo rozhodnuté o navýšení disponibilných prostriedkov pre verejné osvetlenie z iných zdrojov operačného programu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok