Vyskúšajte skinimalizmus: Minimum výrobkov, ale maximálny efekt pre pleť

TA3/zm
12.1.2022 16:00

Po trende vrstviť na pleť čo najviac produktov od sér, primerov, cez krémy až po SPF-ka, prichádza presne opačný model starostlivosti o pokožku. Možno si ho obľúbite, pretože nezaberie veľa času a nestojí ani toľko peňazí.

Vyskúšajte skinimalizmus: Minimum výrobkov, ale maximálny efekt pre pleť
Pexels/EKATERINA BOLOVTSOVA

Pojem skinimalizmus vznikol spojením slov skin a minimalizmus, čím napovedá, že na starostlivosť o tvár nepotrebujete mať plnú kúpeľňu najrôznejších produktov, ale vystačíte si len so základnými výrobkami.

Návrat k jednoduchosti

V duchu hesla „v jednoduchosti je krása“ alebo aj „menej je viac“ sa o slovo hlási nový trend v starostlivosti o pleť. A v podstate nový vôbec nie je. Je to návrat k jednoduchosti, akú poznali už naše babičky, keď si denne aplikovali na tvár len jeden jediný krém a čuduj sa svete, ich pleť vyzerala rovnako dobre, ako tá naša, hoci si myslíme, že my jej vďačíme za viackrokovú rutinu.

Pleť v 3 krokoch

Skúste porátať, koľko rôznych kozmetických produktov, určených pre starostlivosť o pleť, sa aktuálne nachádza vo vašej kúpeľni. Určite ich nájdete viac ako tri. Ale skinimalizmus hovorí, že viac ich nepotrebujete.

Prvý je prípravok určený na odličovanie, pretože v rámci návratu k jednoduchosti sa dbá aj o návrat k prirodzenosti. A len zdravá pleť je krásna pleť. Celkové čistenie pleti preto rozhodne nepodceňuje ani tento trend. Ale ani pri odličovaní nemusíte mať x rôznych produktov, nájdite si jeden multifunkčný, ktorý bude vášmu typu pleti vyhovovať, a dokáže si poradiť nielen s čistením pleti, ale aj odstraňovaním mejkapu a maskary.

Druhým produktom, ktorý by vám nemal chýbať je denný krém. Najlepšie urobíte, ak stavíte na taký, ktorý má zároveň dostatočne vysoký SPF faktor. Slnko totiž nepodceňuje ani nový trend a rozhodne hlása, že pred ním treba pleť chrániť, aby nám nevznikali predčasné vrásky alebo hyperpigmentácia. Stačí však na to jeden jediný krok.

Do tretice by sa na vašej poličke v kúpeľni mal objaviť nočný krém, pretože práve počas spánku sa naša pleť najviac regeneruje. Keďže ste ušetrili desiatky eur na iných produktoch, ktoré zrazu nebudete potrebovať, na tomto jednom nešetrite.

Minimalistické líčenie

Skinimalizmus sa dá aplikovať nielen na starostlivosť o pleť, ale aj celkové líčenie. Dekoratívnej kozmetiky máme opäť plné taštičky, pričom stačí pár základných líčidiel. Mejkap môžete použiť s matným efektom a nebudete potrebovať púder. Alebo naopak, zaobstarajte si krycí púder, pod ktorý zas nie je potrebný mejkap. Iste, cestou je aj naturálny look, a to líčenie bez mejkapu, pokiaľ máte dobrú pleť.

Ak sa nezaobídete bez kontúrovania tváre, siahnite po multifunkčnej palete, na ktorej bude viacero odtieňov a dokážete ich použiť od líčok cez bronzer, až po tiene. Potom stačí už len špirála, prípadne tiene na obočie a lesk alebo rúž. Keď nájdete odtiene, ktoré vám pristanú, nepotrebujete mať milión ďalších druhov.      

Témy: trend Krása
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok