Piešťany vysoko zdolali Žilinu

SITA, TA3
25.11.2012 23:26

Hostia mali v Žiline raketový nástup. Už v 3. min prekonal Johanesa z ľavej strany Lisoň. O minútu neskôr sa pred žilinským gólmanom ocitol Henrich Ručkay, ale domáci brankár odolal.

Hokej - Tipsport extraliga - 24. kolo - nedeľa:

MsHK DOXXbet Žilina - ŠHK 37 Piešťany 2:5 (1:4, 1:0, 0:1)

Góly: 18. V. Škoda (Rúfus, M. Kokavec), 40. M. Kokavec (Rúfus, D. Devečka) - 3. Lisoň (Stupka, Brňák), 6. Lisoň (Mertel), 8. H. Ručkay (J. Ručkay, Mišura), 13. Stupka (Lisoň, Mertel), 48. T. Melichárek (Chylo)

Vylúčení: 5:7 na 2 min, navyše: R. Krajči (Žilina) 10 minút za nešportové správanie, presilovky: 2:0, oslabenia: 0:0, rozhodovali: Goga - M. Korba, Rovenský, 1251 divákov

Zostavy:

Žilina: Johanes (6. Žigárdy) - Rúfus, D. Devečka, Brcko, Harant, J. Dlouhý, Leško, Sekáč, Niník - M. Kokavec, V. Škoda, T. Varga - R. Krajči, T. Troliga, K. Jass - Valášek, O. Ďuriš, M. Drevenák - T. Sýkora, Staňo, Drábek
Piešťany: Tomek - V. Urban, Brňák, Drgoň, R. Filip, A. Hruška, Bučka, A. Kolník - Chylo, T. Melichárek, Haring - J. Ručkay , Mišura, H. Ručkay - Otčenáš, V. Nemec, S. Saliji - Lisoň, Mertel, Stupka
Hostia mali v Žiline raketový nástup. Už v 3. min prekonal Johanesa z ľavej strany Lisoň. O minútu neskôr sa pred žilinským gólmanom ocitol Henrich Ručkay, ale domáci brankár odolal. V 6. min štvrtý útok hostí založil rýchlu akciu a krídelník Lisoň si druhý raz poradil s Johanesom, ktorého následne vystriedal debutant za Žilinu Žigárdy. Aj on však inkasoval už v úvodnej tretine dva góly. Najskôr v 8. min akciu druhej piešťanskej formácie zakončil H. Ručkay a v 13. min zvýšil už na 4:0 exžilinský útočník Stupka. Domáci v 15. min dali gól, ale hlavný rozhodca ho neuznal pre posunutú bránku. V závere mali domáci početnú prevahu a po 12 sekundách Škoda strelil gól Žiliny, ktorý bol premiérový proti Piešťanom v tejto sezóne.
Druhá časť bola najmä o vylúčeniach a presilovkách. Hneď v úvode mali hostitelia 43-sekundovú početnú prevahu piatich proti trom, ale gól nepadol. Potom hostia nepotrestali vylúčenia Drevenáka a Rúfusa. Žilinčania napokon v poslednej minúte druhého dejstva ukázali, ako by sa mali využívať presilovky: pri vylúčení Urbana upravil Kokavec na 2:4.
Tretia tretina zaostala oproti predchádzajúcim dvom po hernej aj streleckej stránke. V 48. min skúsený Melichárek z ľavého kruhu prekonal domáceho Žigardyho a ako sa napokon ukázalo, bol to posledný gól stretnutia. Výsledok sa mohol zmeniť v závere pri vylúčeniach Salijiho na jednej strane a Devečku na druhej strane, ale nestalo sa.

Hlasy:

Ladislav Spišiak (tréner Žiliny): "O výsledku rozhodla prvá tretina, keď sme inkasovali štyri góly, z ktorých tri sme si ´dali sami´ po nepochopiteľných chybách hráčov. V druhej tretine sme boli lepším tímom, ale jeden gól bol málo. V poslednej časti nám chýbali sily. Súper hral dobre, veľa nám toho nedovolil. Piešťany zvíťazili zaslúžene."

Roman Sýkora (asistent trénera Piešťan): "Vedeli sme, že nás v Žiline čaká ťažký zápas. Domáci v ostatnom čase dosiahli dobré výsledky. My sme sa pripravili zodpovedne, chceli sme hrať dobre zozadu a vytvárať si šance, čo sa nám v prvej tretine podarilo - strelili sme štyri góly. Potom sme však prestali hrať a zbytočné vylúčenia viedli k dvom gólom v našej bránke. V záverečnej tretine sme po piatom góle kontrolovali dianie. Toto víťazstvo si ceníme."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok