Stredoslovenské derby vyhral Zvolen

SITA, TA3
25.11.2012 21:03

Aktivitu hostí nepribrzdil ani rozhodca, na ktorého zvolenskí fanúšikovia vyliali pivo. Najviac však Zvolenu pomohlo vylúčenie Lampera v 56. min, keď sa z ľadu porúčal zakrvavený Výborný.

Hokej - Tipsport extraliga - 24. kolo - nedeľa:

HC´05 Banská Bystrica - HKm Zvolen 2:3 (2:0, 0:1, 0:2)

Góly: 12. Handzuš (M. Hudec, Lukacevic), 12. Ján Sýkora (Novajovský, Češík) - 39. P. Zuzin (Brabenec), 43. Puliš (Martin Ďaloga), 58. J. Mucha (Michal Chovan)

Vylúčení: 4:5 na 2 min, navyše Brabenec (Zvolen) 10 min za nešportové správanie a Lamper (B. Bystrica) 5+DKZ za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 2:2, oslabenia: 0:0, rozhodovali: J. Kubuš - Gajan, R. Gavalier, 3518 divákov (vypredané)

Zostavy:

Banská Bystrica: Slipčenko - Richter, M. Styk, Kubka, Bambúch, J. Predajniansky, Ketner, Kolešnikovs, Novajovský - M. Hudec, Handzuš, Lunter - Lamper, Češík, Juraj Sýkora - Lukacevic, Heizer, Ján Sýkora - B. Jankovič, T. Zigo, Petro

Zvolen: Šimko - P. Hraško, Juraško, Ťavoda, J. Mucha, L. Pokovič, M. Výborný - P. Zuzin, Brabenec, Podkonický - Škvaridlo, L. Jurík, Michal Chovan - Puliš, M. Jurík, Martin Ďaloga - L. Zuzin, P. Huňady, Síkela

Banskobystričania začali zostra a už v 15. sekunde mal gól na hokejke voľný Hudec. Hostia pohrozili v presilovke v 3. min, šancu nevyužil Brabenec. V 8. min sa už domáci tešili z gólu, ale predčasne, pretože puk z hokejky Lukacevica skončil na spojnici konštrukcie bránky. Plný štadión videl hneď dva góly v 12. min: v presilovke o dvoch hráčov sa presadil najprv zblízka Handzuš a o 44 sekúnd neskôr v početnej výhode o jedného hráča zvýšil na 2:0 z ľavej strany strelou do horného rohu Šimkovej bránky Ján Sýkora. V závere prvej tretiny hrali hokejisti spod Urpína štvorminútovú presilovku, počas ktorej hrozil paradoxne Zvolen. Dve príležitosti nevyužil Chovan.
Na začiatku druhej tretiny zaujala akcia hostí, po ktorej sa dostal pred Slipčenka Milan Jurík, ale neprekonal ho. Zvolenskí hokejisti boli aktívnejší, častejšie hrozili, dobrú možnosť mal v 28. min Zuzin, no nemieril presne. V polovici zápasu si bystrický tréner Vladimír Országh zobral oddychový čas, aby prebral svojich zverencov, ale pre dva fauly Richtera museli hrať domáci štyri minúty v oslabení. Najväčšie šance nepremenil pred bránkou dobre postavený Výborný. Líder hral tretiu presilovku v rade v závere druhého dejstva a podarilo sa mu znížiť zásluhou Zuzina 72 sekúnd pred klaksónom.
Zvolenčania vyrovnali v 43. min: Martin Ďaloga obišiel bránku a pokúsil sa prekonať Slipčenka, vyrazený puk doklepol za domáceho brankára Puliš. V 52. min Zvolenčania roztočili v útočnom pásme kolotoč, šance mali Juraško i Puliš. Aktivitu hostí nepribrzdil ani rozhodca, na ktorého zvolenskí fanúšikovia vyliali pivo. Najviac však Zvolenu pomohlo vylúčenie Lampera v 56. min, keď sa z ľadu porúčal zakrvavený Výborný. Líder extraligy presilovku využil: Mucha 122 s pred koncom rozhodol strelou spoza kruhu.

Hlasy:

Vladimír Országh (tréner Banskej Bystrice): "Začali sme veľmi dobre, prezentovali sme sa aktívnou hrou. Viedli sme 2:0, ale uškodila nám 4-minútová presilovka v závere prvej tretiny. Zbytočne sme počas nej vymýšľali, robili sme individuálne chyby a mohli sme inkasovať. V ďalšom priebehu stretnutia prebrali iniciatívu hostia, zbytočnými vylúčeniami sme ich posadili na koňa. Keď Zvolenu ponúknete presilovky, tak ich využije - v tom je jeho sila."

Peter Mikula (tréner Zvolena): "Bolo to derby ako sa patrí, diváci mohli byť nadšení. Zápas sa začal priaznivo vyvíjať pre Banskú Bystricu, domáci na nás vybehli a dali nám dva góly. V závere prvej tretiny mali aj 4-minútovú presilovku o jedného hráča. Tú sme však ustáli, čo bolo pre nás rozhodujúce, pretože v druhej časti hry a v závere tretej tretiny sme prevzali iniciatívu. Moji hráči ukázali charakter, chceli zvíťaziť."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok