Nitra zdolala Košice

SITA, TA3
25.11.2012 20:51

Záver zápasu sa pre domácich fanúšikov dohral v euforickej atmosfére a divákov zaujal aj boxerský súboj súboj Baču s Haščákom.

Hokej - Tipsport extraliga - 24. kolo - nedeľa:
HK Nitra - HC Košice 2:0 (0:0, 2:0, 0:0)

Góly: 35. R. Tománek (Stümpel), 38. P. König (Podstavek)
Vylúčení: 5:5 na 2 min, navyše M. Bača (Nitra) a Marcel Haščák (Košice) 10 min za zhodenie rukavíc, presilovky a oslabenia: 0:0, rozhodovali: Baluška - Výleta, Navrátek, 2986 divákov

Zostavy:

Nitra: M. Laco - Nádašdi, P. König, Vosátko, Ordzovenský, Trefný, Rais, M. Bača, Árvay - M. Kováčik, T. Chrenko, Jokila - Mašlonka, Stümpel, R. Tománek - Podstavek, Hamrák, Martin Segľa - Kadura, Kmeč, Pupák

Košice: Hylák - Šeda, Michal Novák, Deyl, Kolba, M. Takáč, M. Macejko, M. Gajdoš, Martin Chovan - Spilar, R. Jenčík, Marcel Haščák - Matúš Chovan, Marek Slovák, Š. Novotný - Richard Huna, Róbert Huna, P. Svitana - Pašek, Mlynarovič, Jokeľ

V šlágri kola sa hral od úvodu hokej, ktorému nechýbalo nasadenie, góly však spočiatku áno. Pritom už v 1. min mohol otvoriť skóre Jenčík, ale ležiaceho Laca neprekonal. Na miernu prevahu Košíc odpovedali domáci v presilovke. Najskôr zblízka neuspel Tománek a v 6. min neskóroval z ostrého uhla Hamrák. V 14. min hostia hrali v početnej prevahe, no mohli v nej inkasovať. Výpad Segľu s Hamrákom sa však gólom neskončil.
Hokej plný nasadenia pokračoval aj v druhej tretine. Na góly i väčšie šance sa však dlhšie čakalo. Skóre otvorili Nitrania, a to v 35. min. Krásna prihrávka Stümpela v obrannom pásme hostí našla nekrytého Tománka a domáci strelec sa strelou bez prípravy nemýlil. O tri minúty neskôr inkasoval Hylák aj druhý raz. Nenápadný pokus obrancu Königa skončil v bránke hostí - 2:0.
V tretej tretine sa východniari snažili s výsledkom čosi urobiť. Ofenzívne snahy Košičanov však narážali na výborne chytajúceho Laca v nitrianskej bránke. V 43. min netrafil Pašek a o päť minút neskôr nezasiahol pred Lacom puk Haščák. Náskok domácich mohol zvýšiť v polovici tretej časti Tománek, ale po peknej spolupráci s Mašlonkom nepremenil svoj nájazd. Nitra hrozila z brejkov, Hyláka však už neprekonala. Zápas sa dohrával v euforickej atmosfére a divákov zaujal aj boxerský súboj Baču s Haščákom.

Hlasy:

Karol Kolečáni (asistent trénera Nitry): "Vedeli sme, že Košice sú silné v útoku, a hoci sme sa na to pripravili, v úvode nás dostali pod tlak. Aj vďaka výborne chytajúcemu Markovi Lacovi sme to však ustáli. V druhom dejstve sme boli miestami lepším tímom, dali sme dva góly. V záverečnej tretine sme obetavou hrou udržali výsledok."

Milan Staš (tréner Košíc): "Začali sme aktívne, domácich sme v úvode dostali pod tlak. Naše šance sme však nedokázali úspešne realizovať. Aj dnes sme mali v druhej tretine trojminútový výpadok, počas ktorého sme nechali domácich streliť dva góly. V tretej tretine sme v snahe o oživenie našej hry vykonali zmeny v zložení útokov. Opäť sme mali pár sľubných šancí, ale napokon nám nepomohla ani hra bez brankára. Bez streleného gólu nemôžeme pomýšľať na dobrý výsledok."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok