Vydáte sa za polárny kruh či k termálnym prameňom? Týchto top 10 destinácií bude hviezdiť v roku 2022

CK Satur/PR
4.1.2022 15:04

Nový rok 2022 prináša vzrušujúcu kolekciu dobrodružstva a spoznávania sveta. Vydať sa môžete za nádhernou prírodou, históriou, kultúrou, gastronómiou či vínom, alebo za slnkom, morom a horami, alebo len tak, kam vás vaše oči a srdce povedú.

Vydáte sa za polárny kruh či k termálnym prameňom? Týchto top 10 destinácií bude hviezdiť v roku 2022
CK SATUR

Každá jedna krajina prináša bohatý a pestrý podnos naplnený jedinečnosťou a istými špecifikami, ktoré môžete objavovať počas vašich dovoleniek s CK SATUR. Inšpirovať sa môžete aj cez top 10 destinácií, ktoré už teraz celkom jasne lákajú v rytme turizmu.

1. Cappadocia a dobrodružstvo na lietajúcom balóne

Nezameniteľná turecká dedinka Göreme je obklopená mystickou krásou. Je otvoreným múzeom, kde môžete obdivovať prírodné scenérie ako z rozprávky, malebné kostoly, skalné komíny, obydlia či podzemné mestá. Nad touto netradičnou nádherou si môžete zalietať v balónoch, ktoré vám do cestovania a spoznávania vnesú nový pohľad aj počas poznávacieho zájazdu v Cappadocii.

Cappadocia. unsplash.com

2. Lofoty za polárnym kruhom

Pri poznávaní Nórska sa vydajte aj na jeho sever, lebo to je presne ten kút sveta, kde aj skúsení cestovatelia stratia reč. Súostrovie Lofoty ležia za hranicou polárneho kruhu a sú drsné, no zároveň oslnivo krásne a nesmierne čisté. Vďaka Golfskému prúdu tu panuje príjemné počasie. Ležia tu dokonalé dediny či skupiny chát. Celkom radostným dojmom pôsobia miestne drevené domy s prevládajúcou červenou farbou, modré morské vody všade navôkol, či pôsobivé hory.

Podmanivé Lofoty. unsplash.com

3. Aqaba ako brána do Petry a púšte Wadi Rum

Cesta do Jordánskeho kráľovstva je splneným snom. Už samotné prístavné mesto Aqaba pôsobí akosi vznešene. A možno aj tým, že vždy bolo križovatkou obchodu, čo prinieslo zemi veľa premien. Nádherná púšť Wadi Rum obývaná beduínskymi kmeňmi je plná nielen zlatého piesku, mohutných hôr, ale aj kultúry, nezávislosti a slobody. Famózne skalné chrámy v Petre sú zas o odvahe a dokonalosti.

Pohľad na Pokladnicu v Petre. unsplash.com

4. Malaga v znení vína a Picassa

Španielska Malaga plná vína a Picassa je starobylé prímorské mesto, o ktorom sa zvykne hovoriť, že „lieči srdcia“. Asi to bude príjemnou atmosférou, čo vanie v uliciach, kde cítiť priateľstvo a pohostinnosť. História, záhrady, pláže a fantastický Picasso vás budú sprevádzať na každom kroku. Pritom vždy narazíte na skvelé reštaurácie, kde skvelo chutí tapas a tunajšie vína.

Podmanivá Malaga. unsplash.com

5. Vulkanická Ischia a termálne pramene

Len kúsok od talianskeho mesta Neapol si dnes už celkom pokojne v Tyrhénskom mori leží zelený ostrov Ischia. Kedysi dávno po svojich vulkanických výčinoch po sebe zanechal liečivé pramene. Dnes láka nielen na termálne kúpaliská, ale aj úchvatnými záhradami La Mortella či Villa Ravino s najväčšou zbierkou kaktusov v Európe. Nechajte sa zlákať Ischiou s pobytom v termálnych kúpeľoch.

Ischia CK SATUR

6. Stredoveká Riga

Na rieke Dougava sa v 13. storočí zrodilo mesto Riga, ktoré je dnes lotyšským architektonickým klenotom, ktoré si zaslúžilo aj svoje miesto na zozname UNSECO. Inšpirujte sa poznaním stredovekej Rigy, kde na vás čaká Radničné námestie s domom Čiernych hláv, socha Rolanda, kostol sv. Petra s krásnym výhľadom, ako aj ulica Alberta v štýle art nouveau.

Riga. CK SATUR

7. Divoký a luxusný emirát Fujairah

Na emirátske pomery celkom „netradičný“ Fujairah sa javí ako miesto drsnej prírody, krásnych scenérií, dlhých bielych pláží, ale samozrejme aj v znamení luxusu. Pri vašej dovolenke vo Fujairah natrafíte na fantastické more, ktoré je perlou Spojených arabských emirátov a skvelé na potápanie pre bohatý podmorský svet. Za zaujímavými objavmi sa vydajte do dediny Bithnah, Dibba, či pevnosti Al Badiah.

Hotel Miramar Al Aqah Beach Resort 5*. CK SATUR

8. Lago Maggiore a talianske baroko v plnom lesku

V obklopení subtropickej vegetácie je druhé najväčšie talianske jazero Maggiore zelenomodrým klenotom. Zasnežené vrchy Álp, jedno skalisko a štyri ostrovy pod názvom Boromejské vynikajú botanickými záhradami a nádhernými palácmi a podmanivou históriou šľachty. Svet tohto jazera spolu s módnym Milánom môžete obdivovať na poznávacom zájazde, kde uvidíte veľa krásy a dozviete sa mnoho zaujímavostí.

Isola Bella. CK SATUR

9. Puerto de la Cruz pod najvyššou horou Španielska

Na ostrove Tenerife burácajúci oceán už celé veky nekompromisne obmýva najstaršie letovisko Puerto de la Cruz. Je to malebné mestečko založené v roku 1603 a ležiace pri pestrej koloniálnej Orotave. Odtiaľto v minulosti Briti začali vo veľkom vyvážať banány, čím sa tak rozbehol obchod a zároveň prvý turizmus. Krásne historické jadro mesta pôsobí starosvetsky a pohostinne zároveň. Spoznajte Tenerife zo severu na juh, ktoré je vlastne jednou veľkou botanickou záhradou.

Tenerife. unsplash.com

10. Bordeaux na gurmánsky a bohémsky spôsob

Ponorte sa do sveta vína a histórie a oddajte sa spoznávaniu francúzskeho Bordeaux, ktorého základy boli postavené pri rieke Garonne. Historické centrum zapísané aj na zozname UNSECO má hneď po Paríži najvyšší počet zachovaných historických budov vo Francúzsku. Je i hlavným svetovým mestom vína a to už od 8. storočia. V jeho uliciach sa točí atmosféra francúzskej elegancie s tradičnosťou.

Bordeaux. unsplash.com

Kompletné informácie pre vstup do jednotlivých krajín a podmienok návratu, nájdete v covid mape CK SATUR.

TIPY, AKTUALITY A ZAUJÍMAVOSTI O CESTOVANÍ VÁM PRINÁŠA CK SATUR.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok