Deti sa v Holandsku opäť vrátia do lavíc, krajina otvorí školy 10. januára

TA3 TASR
3.1.2022 20:12

Holandská vláda v pondelok oznámila, že po dlhších zimných prázdninách sa podľa plánu od budúceho pondelka otvoria školy napriek rastúcemu počtu prípadov nákazy koronavírusom.

Deti
TASR/AP (ilu)

Informovala o tom agentúra AFP. Základné a stredné školy sa znovu otvoria 10. januára. Avšak vyučovanie v inštitúciách vyššieho vzdelávania bude môcť prebiehať len on-line z dôvodu "nárastu počtu infikovaných v tejto vekovej skupine", spresnilo ministerstvo školstva.

Tínedžeri do 17 rokov budú môcť od budúceho týždňa opäť športovať vonku do 20.00 h. Holandský úrad verejného zdravotníctva v pondelok uviedol, že nové prípady nákazy koronavírusom pribúdajú najmä z toho dôvodu, že v krajine momentálne prevláda infekčnejší variant omikron.

V Holandsku v súčasnosti platí prísny lockdown, ktorý by mal trvať prinajmenšom do polovice januára. V súlade s ním sú zatvorené všetky obchody poskytujúce iné než nevyhnutné tovary, rovnako ako aj reštaurácie, bary či kultúrne inštitúcie ako múzeá, divadlá či kiná. Lockdown vláda zaviedla z dôvodu rýchleho šírenia omikronu.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok