Bola prvou ženou s titulom mafiánskeho bossa. Zomrela kráľovná Camorry Pupetta Marescaová

TA3 TASR
31.12.2021 11:57

Vo veku 86 rokov zomrela vo štvrtok večer vo svojom byte v malom mestečku Castellammare di Stabia (neďaleko Neapola) Assunta "Pupetta" Marescaová, ktorá bola považovaná za prvú ženu, čo získala titul mafiánskeho bossa.

sviečka 1140 px (SITA/Jozef Jakubčo)
SITA/Jozef Jakubčo

Bývalá kráľovná krásy, známa pod prezývkou "bábika" (Pupetta) sa v roku 1955 (vo veku 20 rokov) vydala za šéfa neapolskej zločineckej organizácie Camorra, Pasquala Simonettiho, ktorého zabili niekoľko mesiacov po svadbe.

Pupetta, ktorá bola vtedy v šiestom mesiaci tehotenstva, vraždu manžela pomstila. Počas súdneho procesu vyhlásila, že svoj čin neľutuje a že keby mohla vrátiť čas, vraždila by znova. Napokon si za čin odpykala 13 rokov za mrežami.

Po prepustení sa Marescaová stala jednou z najváženejších a najmocnejších zástupkýň neapolskej mafie. Vyslúžila si prezývku "kráľovná Camorry". Začiatkom 80. rokov minulého storočia sa Pupetta opäť vrátila na štyri roky do väzenia v súvislosti s vraždou miestneho forenzného experta.

Agentúra APA pripomenula, že Marescaovej životný príbeh inšpiroval viacerých filmárov. Už v roku 1958 nakrútil režisér Francesco Rosi snímku "Súboj" o osude mafiánskej vdovy. Marescaová si v roku 1967 samu seba zahrala vo filme Zločin v Posillipe. Jej príbeh sa stal aj predlohou televíznej minisérie Pupetta z roku 2013.

Témy: Neapol
zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok