Pri požiari v textilnom závode v Bangladéši zomrelo 120 ľudí

TASR
25.11.2012 08:19

Najmenej 120 ľudí uhorelo v nedeľu pri požiari v odevnom závode na predmestí bangladéšskeho hlavného mesta Dháka. Uviedla to agentúra Reuters.

Pri požiari v textilnom závode v Bangladéši zomrelo 120 ľudí
SITA

Požiar vo výškovej budove vypukol na prízemí v sobotu v neskorých nočných hodinách, pričom sa rýchlo rozšíril na ďalšie poschodia a uväznil v budove stovky zamestnancov.

"Dnes ráno sme našli 120 mŕtvych tiel, pričom konečný počet mŕtvych môže ešte vzrásť," oznámil riaditeľ hasičského útvaru.

Niektorí z nich podľahli smrteľným zraneniam, ktoré utrpeli pri tom, ako sa vyskočili z okien horiacej budovy v snahe vyslobodiť sa.


Na miesto boli povolaní aj príslušníci armády a pohraničnej stráže, nakoľko polícia potrebovala pomoc pri udržiavaní situácie pod kontrolou, keďže v okolí závodu sa doteraz zhromaždilo niekoľko tisíc ľudí, ktorých príbuzní tam v čase nešťastia pracovali.


V Bangladéši je približne 4500 odevných závodov, ktoré vyrábajú oblečenie pre značky ako Wal-Mart, Tesco, H&M alebo Marks&Spencer. Mnohé z týchto fabrík nespĺňajú bezpečnostné kritériá.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok