Belasí zvíťazili nad Trenčínom 3:1

SITA
24.11.2012 22:30

Ešte pred začiatkom stretnutia sa uskutočnila milá slávnosť. V minulých dňoch sa dožil 65 rokov bývalý hráč Slovana Ján Pivarník.

ŠK Slovan Bratislava - AS Trenčín 3:1 (1:0)

Góly: 37. L. Peltier, 78. Gorosito, 84. I. Žofčák (z pok. kopu) - 90.+ Depetris, ŽK: 80. Kleščík, 89. F. Kubík (obaja Trenčín), rozhodovali: P. Hrčka - D. Hrčka, Bobko, 2654 divákov

Zostavy:
Slovan: Putnocký - Bagayoko, Gorosito, Kolčák, Lukšík - Kopúnek, Grendel - I. Žofčák (88. Vrablec), Halenár (69. Szarka), Milinkovič (83. Hlohovský) - L. Peltier

Trenčín: Volešák - Čögley, Godál, Kleščík, Holúbek (69. P. Mazan) - I. Díaz, Lobotka (60. Depetris), Štefánik - Mondek (81. R. Mazáň), F. Kubík - Fanendo Adi

Ešte pred začiatkom stretnutia sa uskutočnila milá slávnosť. V minulých dňoch sa dožil 65 rokov bývalý hráč Slovana Ján Pivarník. Už v 2. min sa dostal do gólovej šance Peltier, ale Volešák jeho technickú strelu vyrazil. Vzápätí si hosťujúci brankár poradil aj so strelou Žofčáka. Na druhej strane sa lobom z diaľky pokúsil Štefánik prekonať vysunutého Putnockého. V 18. min vyrobil chybu Godál, loptu si vybojoval Peltier, sám postupoval na brankára, ale neuspel. O tri minúty neskôr nevyužil gólovú šancu ani Halenár, jeho prízemná strela preletela pri pravej žrdi bránky hostí. Strelu Holúbeka o chvíľu nato vyrazil Putnocký na rohový kop. Až v 37. min sa po hrubej chybe obrany gólovo presadil rýchlonohý Peltier, keď po kľučke doľava prekonal vybiehajúceho Volešáka - 1:0.

Po zmene strán tempo hry upadlo. O oživenie sa pokúšali striedajúci Depetris z Trenčína a domáci Szarka. V 77. min po šiestom rohovom kope hostí zneškodnil Depetrisovu hlavičku Putnocký. O minútu nato po priamom kope Milinkoviča zvýšil na 2:0 pre "belasých" argentínsky stopér Gorosito. V 84. min po faule na Szarku premenil pokutový kop Žofčák a Slovan viedol už o tri góly. V nadstavenom čase stanovil konečný výsledok na 3:1 najlepší strelec corgoňligovej súťaže Depetris.

Hlasy:
Samuel Slovák (tréner Slovana): "Proti kvalitnému súperovi sme v prvom polčase zvolili agresívne napádanie, z čoho sme vyťažili jeden gól. bol to však vyčerpávajúci spôsob hry a po zmene strán prevzali iniciatívu hostia. Strelili sme však ďalšie dva góly. Som rád, že sme jesenú časť sezóny na domácom ihrisku ukončili víťazstvom."

Adrián Guľa (tréner Trenčína): "Najmä v prvom polčase sme videli dynamický a rýchly futbal s väčšími príležitosťami na strane Slovana. Škoda, že sme domácim umožnili ľahko sa dostať do vedenia. Po zmene strán nás súper menej napádal, prevzali sme iniciatívu, ale opäť sme dvakrát inkasovali. V organizácii hry vieme byť aj lepší. Je to pre nás ďalšia výzva, aby sme takéto zápasy zvládali lepšie."

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok