Izrael uvoľnil obmedzenia palestínskym rybárom

SITA
24.11.2012 21:12

Izrael v sobotu uvoľnil obmedzenia pre rybárov v Pásme Gazy. Informovali o tom palestínski predstavitelia. Podľa vyhlásenia kancelárie premiéra Hamásu Ismaíla Haníju ich Egypt upozornil na to, že "Izrael dovolil palestínskym rybárom chytať ryby vo vodách do vzdialenosti 6 námorných míľ od Gazy".

Izrael uvoľnil obmedzenia palestínskym rybárom
CTK

Doteraz pritom mohli ísť loviť ryby len 3 míle od pobrežia. Podľa židovského štátu malo toto opatrenie zabrániť pašovaniu zbraní do Gazy. Palestínčania sa však sťažovali, že má nepriaznivý dopad na množstvo ako aj rôznorodosť ulovených rýb. Izrael sa k tvrdeniam Hamásu zatiaľ nevyjadril. Postupné uvoľňovanie blokády palestínskej enklávy je však súčasťou dohodnutého prímeria, ktoré medzi oboma znepriatelenými stranami sprostredkoval Egypt.

V Pásme Gazy sa medzičasom život vracia do normálu. Tamojšie deti v sobotu po prvýkrát po 10 dňoch opäť nastúpili do školy. Prímerie začalo platiť v stredu a ukončilo tak osem dní násilností, ktoré si vyžiadali 166 mŕtvych Palestínčanov a šesť obetí na strane Izraela.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok