Muža obvineného v súvislosti so streľbou vo zvolenskej firme vzali do väzby

TASR
24.11.2012 20:46

Sudca Okresného súdu v Banskej Bystrici dnes podvečer rozhodol o vzatí do väzby 56-ročného Ivana H. zo Zvolena, ktorého v súvislosti so štvrtkovou (22. 11.) streľbou vo zvolenskej firme, pri ktorej prišli o život traja ľudia, vyšetrovateľ obvinil z obzvlášť závažného zločinu vraždy.

Muža obvineného v súvislosti so streľbou vo zvolenskej firme vzali do väzby
SITA

"Bolo vyhovené prokuratúre v celom rozsahu," uviedol médiám prokurátor. Väzobné dôvody sú tzv. preventívna a úteková väzba. Umiestnený bude v banskobystrickej väzbe.

Ako povedal médiám obhajca obvineného Juraj Remšík, jeho klient bol vzatý do väzby a výslovne sa vzdal sťažnosti. Rozhodnutie o väzbe je momentálne právoplatné. "Čo sa týka klientovej argumentácie, absolútne sme sa nevyjadrovali ku skutku, k tomu sme sa vyjadrili už na polícii, nebol dôvod sa vyjadrovať ďalej. Čo sa týka argumentácie ohľadom väzby, jednou z nich bola aj jeho bezpečnosť, samozrejme." Podľa Remšíka jeho klient priznal, že sa niečo stalo. "Ale ku skutku to je momentálne všetko," uzavrel Remšík.

Ako pripomenula v piatok (23. 11.) banskobystrická krajská policajná hovorkyňa Jana Vrbická, k tragédii došlo ráno v sídle firmy TC Trade, počas prejedávania požiadavky Ivana H., ktorú predložil konateľom spoločnosti v rámci finančného vyrovnania po jeho odchode z firmy. Muž použil zbraň, ktorú mal v legálnej držbe. Pri streľbe podľahli zraneniam 64-ročný a 36-ročný muž zo Zvolena a 46-ročný muž z Banskej Bystrice. Predpokladanou príčinou smrti u všetkých troch bol krvácavý šok pri poraneniach dutiny hrudnej a brušnej.

Obvineného vyšetrovateľ umiestnil do policajnej cely a spracoval návrh na jeho vzatie do väzby. Prípad je v štádiu vyšetrovania. Obvinenému za tento skutok hrozí trest odňatia slobody na 20 až 25 rokov alebo doživotie. Ivan H. bol desať rokov, až do februára 2012, konateľom zmienenej spoločnosti.

zdielať
zdielať
mReportér
Komentáre k článku
Zdielajte článok